Владимир Путин и Си Цзинпин обсъдиха на чаша чай стратегически въпроси

0
Срещата им се състоя в държавната резиденция в Пекин
Срещата им се състоя в държавната резиденция в Пекин Снимка: АП / БТА

Срещата им се състоя в държавната резиденция в Пекин

Китайският президент Си Цзинпин и гостуващият президент на Русия обсъдиха в неформална обстановка стратегически въпроси, предаде китайската агенция Синхуа.

Срещата им се състоя в държавната резиденция "Чжунанхай" в Пекин. Путин и Си в непринудена обстановка, на чаша чай са обменили мнения по стратегически въпроси, представляващи общ интерес, допълва агенцията.

Си е заявил, че е готов да остане в близък контакт с Путин, за да не насочи развитието на китайско-руските отношения в правилната посока, съобщава БТА.

Руският президент каза, че иска да запази близка комуникация със Си, за да се приложи на практика значимия консенсус, постигнат между тях.

Си е заявил, че Китай подкрепя организирането на международна мирна конференция, призната от Русия и от Украйна в подходящото време и с равнопоставено участие и откровени дискусии по всички варианти за постигане на мир.

Путин е заявил, че Русия цени обективната, справедлива и балансирана позиция на Китай по украинския въпрос. Путин е добавил, че Русия приветства това, че Китай продължава да играе важна и конструктивна роля в намирането на политическо решение на украинския въпрос.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Путин Хуйло
    И аз бих пил един чай, но май ще се задоволя с един хуй в устата
  • 1
    2
    Путин Хуйло
    Пиенето на чай с путлерчето е за последно, че е пълен с новичок!
  • 0
    1
    Мда
    И руснаците, и китайците обичат да пият чай.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари