Златомира Стефанова: Туризмът е важен елемент от културата на всяка общност

1

Заместник-кметът откри официално изложението "Уикенд туризъм"

„Туризмът е важен елемент от културата и идентичността на всяка общност и ние сме горди, че градът ни се превръща в гостоприемно място за срещи и обмяна на опит. Благодарение на усилията и ангажираността на организаторите тези събития се превръщат в незабравими и вдъхновяващи моменти за всички нас. Нека се насладим на разнообразието от атрактивни предложения и събития, и да създадем заедно незабравими спомени“. С тези думи зам.-кметът на община Русе Златомира Стефанова даде начало на ХIХ издание на Туристическото изложение „Уикенд туризъм“ и ХVI издание на Фестивала на туристическите анимации.

На официалното откриване присъстваха зам.-кметът Димитър Недев, областният управител Драгомир Драганов, председателят на ОбС-Русе акад. Христо Белоев, г-жа Лу Тао, координатор в Китайския културен институт-София, г-жа Лиу Сяолин, преподавател по китайски език и култура в Русенския университет, Мария Иванова-Тодорова - директор на средно училище с преподаване на източни езици и култури „Васил Левски“-Русе, г-жа Сони Дахия, завеждащ канцелария към посолството на Индия и други, съобщават от Община Русе.

Най-значимото туристическо събитие в Дунавския регион се провежда от 16 до 18 май и включва богата програма. Тя започна с изпълнение на китайски традиционен танц на Класна стая „Конфуций” към Институт Конфуций – София при РУ „Ангел Кънчев“, както и изпълнения на Студио за съвременни танци „Фрийдъм“ и формация на танцово училище „Кукери“.

По същото време се проведе и кулинарното шоу на Иван Звездев, който готви за русенци на централния площад. На пл. „Свобода“ и на ларгото пред Операта са разположени щандове на над 120 занятчии, а във фоайето на Доходното здание – над 40 представители на туристически организации, общини, музеи и сдружения

Тридневната програма ще предложи на русенци и гостите на града международно кулинарно състезание „Като шеф готвачите“, стена за катерене, въжена площадка, безплатни карикатури за русенци и гости, безплатни опознавателни обиколки, анимация с работилничка и забавления за деца.

Концертната програма с представления за всеки вкус включва:

- Биг бенд парад;

- „Златните години на джаза“ с участието на Марина Господинова и вечните хитове на Ела Фицджералд, Луис Армстронг, Франк Синатра, Рей Чарлз;

- участие на известния влогър, артист и певец - русенецът Боян Тодоров;

- концерт на група „Молец“ - най-актуалната младежка група в България.

На туристическото изложение могат да бъдат дегустирани здравословни изкушения и печива, жив шоколад, месни продукти, вино от арония, био продукти, етерични масла и др.

Станалият емблема на фестивала атракцион - балон с горещ въздух, ще бъде издигнат в събота при благоприятни метеорологични условия.

Пълната програма на изложението „Уикенд туризъм“ и Фестивала на туристическите анимации можете да видите тук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    културен турист
    Тази зам.кметица-магарица, кое ли магаре я качва?
  • 2
    4
    Златокуров
    С тази Златокирлива имаме много нежни спомени. Квичи като младо козленце. Ама откакто пристана на началника си, вече не ни е интересна за суинг парти. Прави си суинга на село в поломието, с една дърта къдрава офца.
  • 7
    3
    Оги
    И двете.но коя е ромката
  • 3
    2
    Anton
    Коя от двете,бе, циганката ли???Не се излагай!!
  • -4
    1
    Оги
    Как бих я хапнал отдолу че чак не е истина
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари