Министър Комитова започна проверки на АМ „Хемус”

0
Виолета Комитова пита защо са дадени 90 милиона лева авансово
Виолета Комитова пита защо са дадени 90 милиона лева авансово Снимка: БНТ

Виолета Комитова пита защо са дадени 90 милиона лева авансово

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова инспектира строителна площадка на АМ „Хемус“ по пътя Русе- Велико Търново. На обекта има разположен голям брой строителна техника.

Оказва се, че на въпросния обект има изготвен проект, но няма разрешение на строеж. Според министър Комитова обаче се вижда, че се копае. Тя уточни, че са много далеч от разрешението за строеж, защото има ПУП и отчуждителни процедури. Попита също защо са давани пари авансово, предаде БНТ.

Има договор за 11 млн. Дадено е авансово плащане на фирма Х от 90 млн., за да купува материали за бъдещи строежи, допълни регионалният министър.

"Първо проверихме един камион с документи и след като направихме проверката по документи, свързани със свлачища, пътища и други строежи, сега сме тръгнали на проверки на място. Проверките, които правим касае извършване на строителни ремонти за 600 млн. на фирми, които са полагали асфалт, работили са и трябва да установим дали са извършени, и трябва да ги изплащаме. Другата група проверки е на обекти като този, където трябва да установим какво се случва на място", каза Комитова.

По думите на министърката от вчера до днес има съществени промени по тази площадка. Тя показа снимки от вчерашния ден, като обясни, че днес има много голяма организация да се работи на този строеж. Вчера е било напълно различно.

Комитова повика строителя на обекта, който обясни, че строителната площадка, на която се намират в момента е паркинг - техниката стои на място, тъй като е преместена от друг паркинг.

Строителите извършват ремонт на 32 км по национален стратегически обект "Автомагистрала Хемус" по пътя Русе- Велико Търново.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

МЗ предупреждава:
- Не си поставяйте диагнози в Гугъл. Вместо това се обадете на личния си лекар да ви прегледа по телефона.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари