Пътят Русе - Кубрат е кошмарът на всички шофьори

1

Пътят Русе - Кубрат е осеян с дупки и дори тежките камиони преминават трудно по този участък, алармираха хора от региона.

Проверка на място установи, че в участък от няколко километра шофьорите са принудени да карат на слалом, а това създава предпоставка  за катастрофи, пише briagnews.bg.

Заради ремонта на моста край село Писанец, който е прекият пък от Русе за Разград, движението на камиони е пренасочено, като  интензивния трафик руши още повече разбития път. Шофьорите са принудени да карат в насрещното платно, а това създава рискови ситуации. Хората се възмущаваха,че участъкът преди града е особено опасен, защото се налага да спират в последния момент, в който са видели дупката или пък да карат в насрещното платно. Това създава предпоставки за инциденти.

От Агенция пътна инфраструктура изпратиха писмен отговор на нашето запитване. Програмата на Агенция „Пътна инфраструктура“ предвижда извършването на цялостен ремонт на близо 47 км от път ІІ-23 Русе - Кубрат. Участъкът ще бъде рехабилитиран с европейски средства по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Второкласният път е включен в списъка с проекти, които ще кандидатстват на финансиране по програмата. Индикативната му стойност е около 28 млн. лв. В момента се извършва проектиране на отсечката.

За подобряване на състоянието на път ІІ-23 (Русе - Цар Калоян) – Червена вода, който се използва и за обходен маршрут при ремонта на моста при Писанец над река Бели Лом на път I-2, от началото на година досега по програмата за текущ ремонт и поддържане са вложени над 81 хил. лв. С тези средства е изкърпена настилката, извършени са аварийно-възстановителни работи на водосток при село Червена вода, за по-добра видимост при шофиране е премахната излишната крайпътна растителност, извършено е оформянето на отводнителни окопи и т. н. 

Източник: briagnews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари