Ремонтират трасето Русе - Кубрат след изкърпването на пътя убиец

0
Пътят между Русе и Кубрат е приоритетен, но за съжаление участъкът Разград - Кубрат не е, заяви губернаторът на Русе
Пътят между Русе и Кубрат е приоритетен, но за съжаление участъкът Разград - Кубрат не е, заяви губернаторът на Русе Видео: Русе Медиа

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров се срещна с представители на протестиращите от Тетово, Червена вода и Кубрат, които настояват пътищата Русе – Кубрат и Кубрат – Разград да бъдат цялостно ремонтирани.

Г-н Григоров отбеляза, че двете отсечки са наистина в окаяно състояние, като някои участъци не са ремонтирани от 1982 г. Той заяви, че за последната година заедно с председателя на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление г-н Искрен Веселинов са организирали 4 срещи с ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“ с искане да бъде поет ангажимент за започване на ремонтни дейности във възможно най-кратки срокове на посочените два участъка. От думите на областния управител стана ясно, че постигнатото до момента се изразява в наличен проект за цялостен ремонт на пътя между Русе и Кубрат. Съответното трасе е посочено и за приоритетно, което дава основание да се счита, че ремонтът би трябвало да стартира в рамките на настоящата  календарна година, като дори има очакване дейностите да започнат след приключването на тези по пътя между Две могили и Русе.

Областният изрази съжаление, че другият наболял участък между Разград и Кубрат към момента не влиза в приоритетните, но все пак докато започнат ремонтите дейности по него ще бъде извършено запълване на разбитите участъци от пътя.

В срещата участва и областният управител на област Разград г-н Гюнай Хюсмен.

Представителите на протестиращите връчиха на двамата областни подписка с над 4000 подписа в подкрепа на своите искания. Г-н Григоров пое ангажимент да я внесе лично при председателя на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, министъра на регионалното развитие и благоустройството, както и при председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари