От КНСБ предлагат минималната работна заплата да не се облага с данък

2
Доходите над 850 лева - да се облагат с 15 на сто, вместо с 10%
Доходите над 850 лева - да се облагат с 15 на сто, вместо с 10% Снимка: КНСБ

Доходите над 850 лева - да се облагат с 15 на сто, вместо с 10%

Необлагаема минимална работна заплата и по-висок данък общ доход за хората, взимащи над минимума, предлагат от КНСБ.

Синдикатите настояват минималната заплата тази година да стане 850 лева и да не се облага с данък.

А доходите над 850 лева да се облагат с 15 на сто, вместо с 10% както е в момента. Профсъюзите са изчислили, че това ще има негативен финансов ефект само за получаващите над 2800 лева месечно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Все тая ...
    В Русе заплатата сега е 780 лева с данък 10%. Като го спаднеш с другите задължителни отчисления остава чиста сума 600 лв. за получаване. А тия сега искат да наложат увеличен данък на 15%. Когато стане заплатата 850 лева с данък 15% и след приспадане на задължителните отчисления ще получаваме пак 600 лева чисто. Това за "850 лева и да не се облага с данък" са синдикални дрън-дрън празнословия. В средата на годината сме и все още няма Държавен бюджет, щото 240 депутати си бъркат по дупките, докато таманят следващите поредни избори за есента.
  • 5
    2
    Глупак
    Какви ги дрънка този глупак?! Какви са тез булгаристански идоитизми?! Във целия западен цивилизован свят има необлагаем минимум на годишна база, който защитава и помага на най-бедната част от населението. Тоз тъпак идиот пламенчо за каква необлагаема минимална работна заплата бълнува?! Мърши такива, докога ще тормозите, докога ще тероризирате, и ще измъчвате бедните, болните и сираците с тази ваша проклетия? Направете необлагаемият минимум = на минималната работна заплата.
  • 5
    1
    Балканеца
    Да, за който не е разбрал, предлагат изравняване на стандарта, но не по- бедните да стават по- добре, а т. нар. средна класа да се поизравни с най- бедните. Ама за онези с милионите и милиардите плоския данък си остава 10%. А за бай Кольо заварчика с невероятните 1200 лв заплата трябва брадва. После циврят, че нямало кой да работи. Ми няма да има.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари