КНСБ: Насилието над учители се е увеличило с 25%

2
Те са подложени на физическа, психическа и онлайн агресия
Те са подложени на физическа, психическа и онлайн агресия Видео: NOVA

Те са подложени на физическа, психическа и онлайн агресия

Изследване на КНСБ показва, че насилието над учители се е увеличило с 25 %. Те са подложени на физическа, психическа и онлайн агресия.

Няма учител, който в една или друга степен да не е бил обект най-малкото на онлайн тормоз, насилие. Училището е институцията, в която децата се възпитават на отношение към институциите”, обясни Асен Александров, председател на Съюза на директорите в средното образование пред NOVA.

Ако родителите показват неуважение към институциите, то и децата ще се отнасят по същия начин.

Насилието е прието като новата нормалност, един учител да може да изтърпява върху себе си както физическата, така психическа, така и дигиталната агресия през социалните мрежи. И това е нещо, което много силно поставя в турбулентността системата ”, коментира Юлиян Петров, председател на Синдикат „Образование”, КТ „Подкрепа”.

Асен Александров твърди, че от години родител на негов ученик го тормози, като облепя пространството около училището с листове с обиди по негов адрес.

Наричаме убиец на деца, изверг и т.н Изпрати всички тези обидни думи до всички институции, които ме провериха десетки пъти . Оказа се, че не мога да го съдя този човек като институция. Съдих го като личност. След две години писаници до прокуратурата получих отговор, че няма опасност за живота ми. Той запали и свещи пред училището все едно съм умрял” , разказа Асен Александров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    Toni
    Даскал ли е,идиот е!Не са стока!Прости и пьрвобитни,хем са на шест часа,хем ги мьрзи да гледат,най тъпи са в детските градини...само крясъци и викове,за. Бой са, сериозен
  • 1
    5
    до 3
    Ти ли говориш за диваци? Като правиш препратки към Япония в която са събирали лайната на серящите, че да отгледат малко прехрана. Защото то друго там няма. Когато те са правили мечовете си - катагани, ние сме секли най великата империя в познатия свят. Какви японци бе, едни прости португалци са ги одрънкали за минути.
  • 2
    4
    Опа, опа!
    Japan за мен са вид прости сандали. Ама възможно най простите сандали. Предвид, че обществото им дори азбука са били некадърни да си измислят. Впрочем, няма нито едно изобретение създадено в Japan. Роби до самоубийство.
  • 4
    3
    Japan
    Общество, което не си уважава Учителите и Лекарите се разпилява . Не че в обществата в които имат традиция да се покланят на Учителите и Лекарите си нямат боклуци , но уважението има значение. Уважение и Доверие. Ако тези две неща ги няма, няма и държава , а сбирщина диваци.
  • 3
    2
    Ми то ...
    Ако това е запазения правопис на учителя Асен Александров /от цитата/, че той си е за пребиване.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари