Пламен Димитров: Социалният министър не си свърши работата

2
Чакаме трети месец МС да увеличи заплатите, заяви председателят на КНСБ
Чакаме трети месец МС да увеличи заплатите, заяви председателят на КНСБ Видео: Русе Медиа

Чакаме трети месец МС да увеличи заплатите, заяви председателят на КНСБ

Чакаме вече трети месец за тия прословути 268 милиона лева, които да видим дали най-накрая ще минат през Министерски съвет днес. Два пъти ги вкарват и ги изкарват и все нещо се пренарежда“, коментира в Русе председателят на КНСБ Пламен Димитров във връзка с днешния национален протест на служителите от различни структури в държавната администрация. „Става дума за увеличение между 200 и 300 лв. на основните индивидуални минимални работни заплати по съответните категории. Знаете, че това е един дълъг поменник от експерти, специалисти, ръководни нива и т.н.“, каза още Димитров, информира Русе Медиа.

Пламен Димитров коментира, че бъдещият служебен министър Димитър Главчев не е обсъждал със синдикатите имена за бъдещи служебни министри. „Мисля че е задължен да го прави. В кадровия процес ние нямаме място, но мнението ни винаги е било ясно, когато някой си върши или не си върши работата. Ние казахме много ясно, когато давахме оценка на това правителство, когато стана ясно, че си отива, че социалният министър не си свърши работата. Особено на пазара на труда и това може да бъде подкрепено от много факти за съжаление. Така че се надявам в сферата на пазара на труда министърът на труда и социалната политика, защото досега май имахме само на социалната политика, да е наясно с проблемите, които са крещящи и много тежки някои от тях – горещият пазар на труда, липсата на хора, и мерките,които трябва да бъдат взети.

Категорично този социален министър няма функции и място и аз се надявам, че никой не го обсъжда като потенциален оставащ“, заяви още Пламен Димитров.

В Русе лидерът на КНСБ има срещи по предприятия и с кмета Пенчо Милков, след което ще даде и пресконференция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари