Освободиха русенец намушкал с нож и обезглавил 60 годишна англичанка

0
Русенецът Деян Деянов, който през май 2011 г. намушка с нож и обезглави 60 годишна англичанка в Тенерифе, по-рано е бил освободен
Русенецът Деян Деянов, който през май 2011 г. намушка с нож и обезглави 60 годишна англичанка в Тенерифе, по-рано е бил освободен

Русенецът Деян Деянов, който през май 2011 г. намушка с нож и обезглави 60 годишна англичанка в Тенерифе, по-рано е бил освободен от клиника в Северен Уелс след неправилна диагноза. Това е заключението на доклад, цититан от изданието Wales Online.

През 2010г. Деянов е бил настанен в клиниката Glan Clwyd, докато е пребивавал в дома на свой познат в град Флинт. През октомври същата година обаче той е бил освободен без да му бъде назначено дългосрочно лечение, като по това време се е предполагало, че Деянов симулира шизофренни пристъпи.

В доклада на Инспектората по здравеопазване на Уелс, който разследва случая, се казва: "Трудно е да се установи до колко неправилната диагноза и липсата на лечение (на Деянов) са допринесли за събитията от 13 май 2011 г. Въпреки това ние вярваме, че ако пропуските в диагнозата са били идентифицирани по-рано, вероятността от подобен инцидент щеше да бъде съществено намалена".

Според първоначалната диагноза, Деянов е преувеличавал, и директно симулирал пристъпи на влошено ментално здраве, за да се възползва от настаняване в лечебното заведение. Според Уелският здравен инспекторат, не са представени достатъчно доказателства за симулиращо поведение, и е игнорирано агресивното поведение на пациента. Не е взето под внимание и полицейското му досие, в което фигурират 4 задържания за агресивни нападения.

Разследването от страна на властите за пропуските в диагнозата на Деянов бе инициирано от двете дъщери на жертвата, въпреки че той вече бе осъден на 20 години лечение в психиатрична клиника. Според тях, "дълъг списък от грешки, допуснати от множество институции, са довели до смъртта на майка им". Управата на клиниката вече е поднесла извиненията си на двете сестри и в момента работи по препоръките за Инспектората за недопускане на подобни грешки в бъдеще, пише още електронното издание Wales Online, което е публикувало и разказ за историята на Деянов от първите му пристъпи на насилие дори и срещу семейството му в Русе.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари