Оставиха в ареста русенецът, наръгал млад мъж в новогодишната нощ

0
21-годишният младеж вече е осъждан за незаконно притежание на наркотици
21-годишният младеж вече е осъждан за незаконно притежание на наркотици Снимка: iStock

21-годишният младеж вече е осъждан за незаконно притежание на наркотици

Определението на Районен съдРусе, с което е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 21-годишния Д. И., бе потвърдено от Окръжния съд и влезе в законна сила. Обвиняемият е бил привлечен към наказателна отговорност за това, че на 01.01.2022г. причинил на Г. Г. средна телесна повреда – прободно нараняване, което е проникнало в гръдната кухина.

Според въззивните магистрати, Районен съд - Русе е преценил всички обстоятелства, свързани със законността на задържането, достигайки до извода, че мярката за неотклонение „задържане под стража” е единствено възможна. По отношение авторството на процесното деяние до настоящия момент по делото са налице единствено доказателства, изцяло подкрепящи тезата на държавното обвинение. „Обосновани и законосъобразни са изводите на първоинстанционния съд и за наличието на реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление. На такава действително сочат предходното осъждане на Д. И. за незаконно притежание на високорискови наркотични вещества, чието условно наказание очевидно не му е повлияло по изискуемия от закона начин, както и правилно съобразените от РРС трайни взаимоотношения на обвиняемия с всички свидетели и замесени по случая, огромната част от които неразпитани.“ – пише още в мотивите на въззивната инстанция.

Определението на Районен съдРусе е потвърдено изцяло и вече е в законна сила.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    daskal
    Ама и Петя е упорита. Вместо да благодари и да си оправи срамната грешка в заглавието, държи си го така. А на Кало под мен ще му пожелая да бъде обслужват от подобни полуграмотни специалисти - например лекари, строители, автомонтьори и пр.
  • -2
    2
    Кало
    - Нали за туй си ти? - О Паисий ! Членът....Паисиът... ът..ът...ът...ър.р...,р.р,р..де.е.е.... :-) :-))
  • 3
    1
    Паисий
    Оставиха в ареста - кого - русенецА. Ако толкова харесвате пълния член обърнете изречението така, че русенецЪТ да е лицето, което върши действието. И преговаряйте граматиката, неразумни...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари