Русенец се опита да ограби денонощен магазин с нож

0
Продавачката започнала да се отбранява, като удряла крадеца с кенче от бира / Снимката е илюстративна
Продавачката започнала да се отбранява, като удряла крадеца с кенче от бира / Снимката е илюстративна Снимка: Google Street View

24-годишен мъж е задържан от полицията след опит за грабеж в търговски обект в Русе. 

Вчера в 08:30 часа в Първо РУ в Русе, чрез тел. 112 е постъпил сигнал, че в гр. Русе на булевард "Фердинанд" в денонощен магазин за цигари и алкохол неизвестно лице е направило опит за грабеж с нож. За случая е сигнализирала продавачката. Жената обяснила, че в обекта е влязъл мъж на възраст около 20-25 години с шапка на главата и ръкавици на ръцете, който започнал да бърка в касата. Тя от своя страна предприела действия да се отбранява и му нанесла удари с кенче от бира, като междувременно е натиснала и паник бутон, свързан към частна охранителна фирма.

Мъжът побягнал, като при излизането си от обекта на входната врата съборил и счупил апарат за кафе, след което се отправил в посока центъра на града. След постъпване на сигнала от полицията са предприети действия за установяване на извършителя, като към района на местопроизшествието са изпратени дежурните наряди.

При извършените обходи в района, единият от екипите, от служители на „Пътна полиция“, на кръстовището между ул. Райко Даскалов и ул. Духовно Възраждане е засякъл и спрял за проверка мъж, отговарящ на даденото описание.

Заловеният се е оказал 24-годишен русенец, познат на правораздавателните органи. При извършен обиск, от служители от Първо РУ, в него е намерен нож и ръкавици. 24-годишният е задържан. На местопроизшествието е извършен оглед, случаят е документиран от разследващите.

Образувано е досъдебно производство за престъпление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари