Съдът остави в ареста обвиняем за опит за кражба при опасен рецидив

0
Мъжът е опитал да открадне от "Лидл" стоки за 85 лева
Мъжът е опитал да открадне от "Лидл" стоки за 85 лева Снимка: Dunavmost

Според съда в Русе, съществува реална опасност 34-годишният мъж да извърши ново престъпление

Определението на Районен съдРусе, с което по отношение на Я. П. миналата седмица бе взета мярка за неотклонение задържане под стража, не бе обжалвано и влезе в законна сила. Мъжът е бил привлечен като обвиняем за това, че на 24.02.2023 г., в гр. Русе, в условията на опасен рецидив, направил опит да отнеме чужди движими вещи: работна лампа „Парксайд“, топка за масаж, бонбони „Фереро Роше“ и душ-гел „Нивеа“ всичко на обща стойност 85,46 лева от владението на „Лидл България“, съобщиха от съдебната институция.

Районен съд - Русе счете, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че Я. П. е осъществил деянието, за което му е повдигнато обвинение. За такова престъпление в Наказателния кодекс е предвидено наказание лишаване от свобода от 2 до 10 години. Според съда, съществува реална опасност 34-годишният мъж да извърши ново престъпление или се укрие предвид множеството му предишни осъждания за престъпни посегателства против собствеността.

Настоящото обвинение за деяние в условията на опасен рецидив води на извод за трайна и възходяща градация на престъпните навици и незачитане на неприкосновеността на чуждата собственост, като очевидно наложените и изтърпени наказания до настоящия момент не са реализирали целения превъзпитателен и превантивен резултат. Относно твърденията за влошено здравословно състояние на Я. П., Районен съдРусе прецени, че по делото няма доказателства за такова, а в хода на досъдебното производство следва да се назначи комплексна експертиза, която да даде становище дали е налице заболяване и, съответно, необходимо ли е лечение в болнично заведение.

В законоустановения срок срещу определението на Районен съдРусе, с което е взета по отношение на Я. П. мярка за неотклонение задържане под стража, не постъпи жалба, поради което то вече е окончателно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари