Трафикантите на жени остават в ареста

0
Окръжен съд – Русе потвърди първоначалния арест на трима обвиняеми
Окръжен съд – Русе потвърди първоначалния арест на трима обвиняеми Снимка: Dunavmost

Окръжен съд – Русе потвърди първоначалния арест на трима обвиняеми

Състав на Окръжен съдРусе разгледа две отделни дела по жалби на обвиняемите срещу взетите спрямо тях от първоинстанционния съд мерки за неотклонение задържане под стража, потвърждавайки ги като правилни и законосъобразни.

Обвиняемите по първото дело – 31-годишният Г. Г. и 27-годишната Й. И. са привлечени към наказателна отговорност за набиране и транспортиране на отделни лица с цел да бъдат използвани за развратни действия, като деянието е извършено чрез обещаване на облаги. Предвиденото в Наказателния кодекс наказание за това престъпление е лишаване от свобода от три до десет години и глоба от 10000 до 20000 лв.

Срещу жалбоподателя по второто дело – 51-годишният Б. М. са повдигнати обвинения за извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, както и закани за убийство, извършени през 2018 г. в условията на опасен рецидив и в срока на предсрочно освобождаване по предходно осъждане. Престъпленията са тежки умишлени и предвидените за тях наказания са лишаване от свобода до шест години.

Въззивната инстанция сподели изводите на Районен съдРусе, според които от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че и трите лица са извършили престъпленията, в които са обвинени. Налице е и реална опасност да се укрият или извършат други престъпления. Според окръжните магистрати, съобразявайки тежестта на обвиненията и обществената опасност на деянията и дейците, адекватната мярка за неотклонение по отношение на тях е задържане под стража.

Определенията на Окръжен съдРусе са окончателни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари