Официално становище на Subway България

0
Subway България съобщава, че няма отнемане на лиценза на компанията
Subway България съобщава, че няма отнемане на лиценза на компанията

Официално становище на Subway България по повод информацията излязла в медиите за напускането на компанията от българския пазар.

Subway България съобщава, че няма отнемане на лиценза на компанията. България е един от най-силните пазари за марката в Централна и Източна Европа. Веригата е в България от 2007 година и през годините се е превърнала в лидер на пазара при ресторантите за бързо хранене. Понастоящем брандът има 38 активно функциониращи ресторанта в цялата страна.

Всички заведения от веригата Subway са притежавани и управлявани от индивидуални франчайз собственици. Те могат да взимат различни бизнес решения, като това дали да продадат, преместят или затворят даден обект. Затварянето на един ресторант може да е в резултат на изтекли договори за наем, което е възможно да се случи предвид дългогодишното присъствие на веригата на българския пазар.

Скорошното затваряне на ресторант на Subway в гр. София на адрес ул. „Граф Игнатиев“ 43, е един такъв пример. Обектът работи в продължение на 10 години, но беше затворен, заради решение на франчайз собственика. Приключване на договор за наем бе причината за затварянето на обект от веригата в Мол София, собственост на друг франчайз партньор, който оперира още ресторанти от веригата Subway.

Всички останали заведения към днешна дата продължават да работят, с изключение на сезонните локации по курортите, които оперират само през активния туристически сезон -летен/зимен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари