Hesburger отваря 50 нови ресторанта в България

0
Иева Салмела: Българите приемат добре продуктите на Hesburger
Иева Салмела: Българите приемат добре продуктите на Hesburger

Финландската верига за бързо хранене Hesburger планира да отвори 50 нови ресторанта в България през следващите 10 години, съобщава финското издание ts.fi, цитирано от Economic.

Компанията, която в скандинавските и балтийските държави е по-популярна от McDonald's, в момента има четири ресторанта у нас – два в София, един в Стара Загора и един на магистрала „Тракия“ край с. Оризово.

Според информацията на изданието през тази година веригата ще открие три нови заведения в България, като ще вложи в тях 3 млн. евро.

„Българите приемат добре продуктите на Hesburger, коментира Иева Салмела, ръководител на отдел "Развитие и маркетинг" в Hesburger International Operations. По нейните думи членството на страната в Европейския съюз я прав интересен пазар за веригата. Тя добавя, че за10 години ще бъдат направени инвестиции в размер на 35 млн. евро.

Компанията произвежда собствена майонеза и сосове, които доставя и за заведенията си в България. В продуктовата й листа могат да бъдат намерени и нови видове кебап, както и напитки, съставени от кисело мляко (традиционният за България айран).

Веригата Hesburger има заведения в девет страни. Освен във Финландия и България тя присъства в Естония, Латвия, Литва, Русия, Германия, Украйна и Беларус.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари