Община Иваново вдига бонус "бебе"

1
Кметът Георги Миланов предлага ръст и на помощта за децата, които постъпват в първи клас
Кметът Георги Миланов предлага ръст и на помощта за децата, които постъпват в първи клас

Кметът Георги Миланов предлага ръст и на помощта за децата, които постъпват в първи клас

300 лева за новородено, вместо досегашните 200 лева, да получават родителите в малката русенска община Иваново, предлага кметът ѝ Георги Миланов. Същият ръст на помощта да важи и за децата, които постъпват в първи клас, както и за потърпевшите от транспортни произшествия, пожари и бедствия.

Кметът е внесъл проект за промени в местната Наредба 18 и има едномесечен срок за обсъждане и предложения от заинтересовани, информираха от БНР.

Миланов смята, че е редно изплащаният еднократно бонус от общината да се повиши заради инфлацията.

"Основните цели, които се поставят с предложеното изменение, е финансовото стимулиране на родителите и подпомагане на отглеждането на децата на територията на Община Иваново, предвид инфлацията в държавата", обосновава се той.

"Предвид ниската раждаемост в страната, включително в община Иваново, действителността у нас ни принуждава да търсим социални методи, чрез които да стимулираме семействата да имат повече деца. Настоящото изменение на Наредба 18 цели също да привлече повече семейства с деца на територията, повече ученици за училищата". Актуализираните суми ще бъдат предвидени в бюджета на община Иваново.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    3
    Гост
    Интересно. За Иваново имаше един лаф, че там има само един българин и всички му викали бай Иван, сиганина. Ясно, защо ще им раздават пари. А в другите общини, явно няма нужда.
  • 15
    2
    A, беее..........
    Това не е ли купуване на гласове за кметските избори. Имайки предивд, че 100% са деца на цигани, това си е раздаване на пари срещу бъдеща подкрепа до година.
  • 15
    1
    Гост1
    Ще се напълни с Марин ,Софка ,Ефтимка та да има лой да слага хасфалта
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари