Обсъдиха криминогенната обстановка в Ценово

0
Данни бяха изнесени на редовно заседание на Местната комисия за обществен ред и сигурност
Данни бяха изнесени на редовно заседание на Местната комисия за обществен ред и сигурност

През последното тримесечие на 2016 година са регистрирани 11 криминални престъпления на територията на община Ценово.

Тези данни бяха изнесени на редовното заседания на Местната комисия за обществен ред и сигурност. Специалистите отчитат, че се забелязва устойчивост в криминогенната обстановка. За същия период на 2015 година на територията на община Ценово са извършени 14 криминални престъпления. От направения анализ става ясно, че преобладават кражбите на лично и обществено имущество, оставено без постоянен надзор.

Беше отчетено, че разкриваемостта е 66,47  на сто, а по 4 от престъпленията продължава да се работи срещу неизвестен извършител. За отчетния период са регистрирани и три пътно-транспортни произшествия, които са само с материални щети. В заседанието участие взеха председателят на Общинския съвет Галина Георгиева и зам.-кметът на община Ценово Ваня Игнатова.

Членовете на комисията приеха решение да се засили превантивния контрол, за да не се допускат нежелани инциденти в учебните заведение и детските градини. Единодушно беше подкрепено и предложението да се засилят проверките на специализираните органи през тъмната. Местната комисия за обществен ред и сигурност ще подготви и разпространи сред жителите на общината брошура, с която да се противодейства по-ефективно на телефонни измамници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари