Полицията с предупреждение към русенци

0
Празниците са момент, в които можете да станете жертва на кражба или друго престъпление
Празниците са момент, в които можете да станете жертва на кражба или друго престъпление Видео: TVN

Началникът на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР – Русе, гл. инспектор Кожухаров заяви, че голяма част от състава на областната дирекция ще има конкретни задачи и ангажименти по време на празниците, за да не се допуснат груби нарушения на реда или криминални деяния, като има направени графици за усилени дежурства на екипи от различни служители в почивните дни.

Той напомни още, че в празничните дни се създават условия за понижена бдителност у хората, а от това се възползват недобронамерени лица за извършване на джебчийски кражби и други престъпления.

Той апелира да се проявява внимание при носенето на чанти, вещи и пари, които биха могли да бъдат обект на посегателство, особено на местата с масово събиране на хора; да не се съобщава отсъствието от дома в социални мрежи; да не се оставят без надзор малки деца в домовете и да не са забравя, че извършителите на престъпления не се съобразяват с официалните почивни дни.

От Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Русе е създадена организация, съвместно със структурите на Агенция „Митници“, както и с граничната полиция на Румъния в Гюргево, за обслужването на очаквания по-интензивен трафик , предимно на леки автомобили, през ГКПП „Дунав мост“ в почивните и празнични дни. Това съобщи заместник-директорът на РДГП – Русе Николай Неделчев. Той уточни, че на базата на направените анализи от предишни години е предвидено създаването на достатъчно работни места на пунктовете, а при необходимост ще  бъдат предприемани действия за регулиране на  трафика, чрез пренасочване или временно спиране на товарните автомобили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари