Задържаха крадец година след извършване на престъпленията

1
39-годишният П. Ш. откраднал вещи от два магазина на четири пъти през 2018 г.
39-годишният П. Ш. откраднал вещи от два магазина на четири пъти през 2018 г. Снимка: Dunavmost

Обвиняем за кражби е задържан година след извършване на престъпленията.

Прокуратурата е повдигнала обвинение срещу П. Ш. за това, че през периода от 29.06.2018г. до 30.07.2018г., в условията на повторност в немаловажни случаи и в условията на продължавано престъпление - на четири пъти, след предварителен сговор със С. А., откраднал вещи на обща стойност 150.27лв. от два магазина.

След отправено искане за задържане под стража на обвиняемия, Районен съдРусе на 02.08.2019 е взел мярка за неотклонение домашен арест с мотива, че лицето е известно на органите на досъдебното производство, но оттогава до момента няма данни да е извършил престъпление.

Окръжен съдРусе възприе доводите, изложени в протеста на прокуратурата срещу определението на първоинстанционния съд и взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 39-годишния П. Ш. Според тричленния съдебен състав е налице реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление, която опасност се обосновава от данните за множество предходни осъждания, съпоставено с липсата на трудови доходи на лицето.

Определението е окончателно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари