Нивото на реките в Етрополе остава високо

0
Днес се очакват още интензивни валежи
Днес се очакват още интензивни валежи Снимка: БНТ

Днес се очакват още интензивни валежи

След проливните дъждове в Етрополе - нивото на водата в реките на града остава много високо.

В късните часове на вчерашния ден беше обявено частично бедствено положение, след като реките Малък Искър, Ябланица и Вранещица излязоха от коритата си и наводниха къщи и улици.

Няма данни за пострадали или бедстващи хора, заяви заместник-кметът на града Росица Христова, предава БНТ.

"Няма пострадали хора но е сложна обстановката. Всички реки на територията на общината излязоха извън коритата си. Късно снощи един от големите мостове пред помпената станция е паднал, има десетки наводнени къщи в града и селата".

Кризисният щаб в града продължава работа, тъй като и днес се очакват интензивни валежи. Предстои днес да бъдат описани щетите и да се изясни от какво имат нужда засегнатите от бедствието хора.

"Хората споделиха, че такова нещо скоро не са виждали. Това се случи поради обилните двучасови валежи на територията на община Етрополе. Чувало се е бучене, водата е преливала отвсякъде и хората се надяват да не се повтори отново", каза заместник-кметът.

Заместник-кметът е категорична, че всички речни корита са изчистени и дъждът е единствената причина за наводнението. Вчера на помощ са се притекли екипи на пожарната, като и изпомпана водата от пречиствателната станция и засегнатите домове.

В Етрополе има две системи за предупреждение и властите веднага имат възможност да реагират, посочи още Росица Христова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари