Нинова иска замразяване на депутатските заплати

0
Това не е популизъм, а солидарност с бедните хората
Това не е популизъм, а солидарност с бедните хората Снимка: БГНЕС

Заплатите на депутатите от 44-ото народно събрание да се замразят към края на мандата на 43-ото НС.

Такова предложение ще внесе БСП, заяви лидерката Корнелия Нинова в словото си при откриването на 44-ото народно събрание. Така червените спазват ангажимент от предизборната си кампания.

"Това не е популизъм, а солидарност с хората, много от които са бедни", обясни Нинова.

"Поемаме отговорност да вземаме решения за бъдещето на страната и сънародниците ни. Най-важното е да защитим националния интерес на България", каза още Нинова.

"Нека намерим разум и аргументи да решаваме заедно въпросите за съществуването ни като народ, за националната сигурност, за бъдещето ни в ЕС", призова соцлидерката. "Гарантиране на националната сигурност и мястото на България в ЕС и бъдещето на Европа са сред основните приоритети, изброени от нея. Председателството трябва да е приоритет на всички сили", допълни тя

Нинова призова за национално съгласие и по демографската криза. "Няма партии и цветове, когато можем да изчезнем като народ, не можем да си затваряме очите.

Но да се знае - ние оставаме различни", категорична бе Нинова и изброи алтернативните политики, които БСП предлага. И отново обяви война на паралелната държава, цитирайки конкретни цифри.

"Да работим така, че да оправдаем клетвата си и във всичките си действия да се ръководим от волята на народа", призова Нинова.

"В политиката има принципи - управляващи и опозиция - ние сме опозиция. Има и правила - да дадеш на народа си избор - ние сме алтернатива на ГЕРБ. В политиката има и морал - близо 1 млн. българи вярват, че БСП е носител на промяната - няма да ви предадем", обобщи Нинова.

"Не успяхме да спечелим изборите, но състезанието не е приключило. Намираме се на полувремето и продължаваме напред", завърши Нинова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари