Никола Филчев: "Разградския гризач" Прокопов е свидна рожба на Костов

0
По думите на Филчев, за да защити свидната си рожба Прокопов и приватизацията на „Каолин“, Костов мобилизирал цялата държавна машина срещу прокуратурата – правителството, МВР, парламента, управляващата партия, медиите, олигарсите
По думите на Филчев, за да защити свидната си рожба Прокопов и приватизацията на „Каолин“, Костов мобилизирал цялата държавна машина срещу прокуратурата – правителството, МВР, парламента, управляващата партия, медиите, олигарсите Снимка: БГНЕС

"Олигархът Прокопов, по-известен като „разградския гризач“, е свидна рожба на Костов". Това коментира бившият главен прокурор Никола Филчев в интервю  ден преди съдът да оневини Иво Прокопиев и бившите министри - Трайчо Трайков и Симеон Дянков за аферата "ЕVN", отбелязва Монитор в своя публикация

По думите му, олигархията възникнала и се развила в резултат на приватизацията, извършена от Иван Костов. "Първите олигарси бяха създадени от Костов и отгледани от управниците след него – Кобурга и други подобни", каза Филчева. Той изтъкна, че именно при управлението на Костов (1997 г. – 2001 г.) било приватизирано държавно имущество за 30 млрд. долара, а срещу него държавата получи реално едва три милиарда долара.

"В резултат на мафиотската приватизация България се превърна в най-бедната страна в Европейския съюз", каза той и добави: "Затова управлението на Костов е катастрофа за България. Криминалната приватизация на държавата, извършена от Костов по заповед на господарите, остави много поколения българи без бъдеще и без надежди."

Той даде и пример защо Прокопиев е рожба именно на Костов.

"В рамките на предварителна проверка за приватизацията на „Каолин“ прокуратурата призова на разпит като свидетел народния представител от Разград Никола Николов - ортак на Прокопов и директор на „Агнешките главички“. Тогава Костов скочи и нададе ужасен рев като сибирска мечка. Той беше „началникът на България“ - премиер и лидер на управляващата партия СДС. Той контролираше парламента. Той контролираше олигарсите и медиите. Той не можеше да допусне такова своеволие на прокуратурата и такава обида към неговата царска особа', каза Филчев.

Именно тогава Костов свикал екстрено съвещание на политическото ръководство на СДС и то излязло с декларация. Тя гласяла: „Ръководството на СДС подкрепя нашата приватизация и застава зад всеки един от нашите приватизатори, в т. ч. и Н. Николов".

По думите му, за да защити свидната си рожба Прокопов и приватизацията на „Каолин“, Костов мобилизирал цялата държавна машина срещу прокуратурата – правителството, МВР, парламента, управляващата партия, медиите, олигарсите.

"Той впрегна целият си властови, политически и финансов ресурс, за да попречи на прокуратурата да търси отговорност от Прокопов за приватизацията на „Каолин“. Искаше още в зародиш да смачка усилията на прокуратурата за законност", казва още Филчев.

Той изтъкна, че именно Костов разрушил промишлеността и селското стопанство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари