Иво Прокопиев: Депутати от ДПС за пореден път разпространиха редица неверни твърдения

0
Бизнесменът излезе с позиция след обвиненията на депутати от ДПС за производството на зелена енергия
Бизнесменът излезе с позиция след обвиненията на депутати от ДПС за производството на зелена енергия Снимка: БГНЕС / Архив

Бизнесменът Иво Прокопиев отговори на обвиненията от страна на депутати от ДПС

Вижте останалата част от позицията:

Ето и цялата позиция:

"Днес народни представители от ДПС за пореден път разпространиха редица неверни твърдения, свързани с г-н Иво Прокопиев и бизнеса на фирмите от групата му.

Всички производители на зелена енергия от Групата стриктно спазват законовите и регулаторни изисквания. Нещо повече, механизмът на подпомагане е такъв, че изключва човешка грешка или възможност за злоупотреба.

Схемата за подпомагане на производителите от възобновяеми източници се прилага в България след транспониране в българското законодателство на европейската регулация за насърчаване производството на възобновяема енергия. Законът за енергетиката, Законът за енергията от възобновяеми източници и редица подзаконови нормативни актове уреждат условията, правилата и обхвата на подкрепата за производителите от ВЕИ.

Контролните механизми, които предхождат одобрението за получаване на преференциална цена, съответно премията от Фонд „Сигурност на електроенергийната система“, са точно описани в закона и се прилагат ежемесечно в съвкупност с предоставянето на всички изисквани първични финансово-счетоводни и отчетни документи от страна на производителите. В този смисъл, данните за производство, покупко-продажби, приходи на всеки производител на енергия от ВЕИ, с договор за премия, се предоставят във Фонда и преминават съответните стриктни законови процедури за получаване на премия.

В допълнение, производителите на възобновяема енергия се контролират и от два регулатора - КЕВР, който определя размера на премиите, и КФН, към която те регулярно подават подробна финансова информация.

По повод на другото твърдение на ДПС за данъчни нарушения, бихме искали да подчертаем, че то също е лъжа. Фирмите от групата спазват стриктно данъчното законодателство и нямат задължения към държавата".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари