Национално състезание по безопасност на движението се проведе в Русе

0

За втора поредна година в Русе се проведе Общинският кръг на Националното състезание по безопасност на движението

Негов домакин тази година беше СУ „Възраждане“, съобщиха от общината.

Състезанието се проведе в два кръга – теоретичен и практически, като бяха включени ученици в две състезателни групи – I група от 5 до 7 клас и II група от 8 до 10 клас.

Първата част на събитието се състоеше в отборно решаване на тест от затворен тип за определено време.

Втората, практическа част, включваше участие на ученици от отборите в съответната състезателна група. Участниците имаха 11 елемента за изпълнение от първа състезателна група и 12 елемента от втора състезателна група, по предварително подготвено трасе, през което трябваше да преминат в рамките на 15 минути.

В оспорваната надпревара се включиха ученици от 11 училища – 6 в първа възрастова група и 5 във втора.

Наградите, с които си тръгнаха победителите, бяха два велосипеда и образователни материали. Те бяха връчени от заместник – кмета Димитър Недев, който е и председател на Комисията по организация и безопасност на движението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари