Ученички от СУ "Васил Левски" грабнаха призовите награди на състезание по китайски език във Велико Търново

0
Рая Попова от 10б клас спечели първото място, а Вероника Георгиева от 9б клас бе класирана на второ място
Рая Попова от 10б клас спечели първото място, а Вероника Георгиева от 9б клас бе класирана на второ място Снимка: Facebook

Рая Попова от 10б клас спечели първото място, а Вероника Георгиева от 9б клас бе класирана на второ място

На 27 април 2024 г. Институт „Конфуций“ - гр. Велико Търново бе домакин на седемнадесетото издание на състезанието Китайски езиков мост за ученици.

В него участваха ученици от СУ „Васил Левски“ - гр. Русе, 138 СУЗИЕ „Проф. Васил Златарски“ - гр. София, СУ „Максим Горки“ - гр. Стара Загора и ЧСУ “Евлоги и Христо Георгиеви” - гр. София. Състезанието протече много динамично и оспорвано до последните минути.

Горди сме да отбележим, че Рая Попова от 10б клас заслужено спечели първото място. Вероника Георгиева от 9б клас се представи повече от достойно и бе класирана на второ място. В надпреварата участва и представител от 8 клас - Иванина Иванова. Тя показа, че дори и за няколко месеца изучаване, китайският език има място в сърцето и тя ще продължи да трупа знания и умения, за да сбъдне мечтата си.

Призовите места са огромен успех и за техните преподаватели по китайски език - Рени Стоянова, Силвия Ненкова, Наталия Николова и доброволките Уан Хълей и Хуо Чунмин, които бяха наградени от Посолството на КНР с грамоти за отлични преподаватели по китайски език.

Рая Попова вече очаква с нетърпение пътуването през есента до Китай, където ще представи България на финалното състезание. В зависимост от представянето си там, тя ще получи и така чаканата стипендия за обучение в Китай.

Благодарим на Институт „Конфуций“- ВТУ, който тази година бе домакин на състезанието “Китайски езиков мост”. Всичко до последния детайл бе организирано перфектно. Трите кръга на състезанието - писмен тест и слушане, представяне на реч и талант, са само финалните щрихи в трескавата подготовка за състезанието. Както винаги най-вълнуващи бяха талантите на участниците, които и тази година бяха изключително разнообразни и добре подбрани.

Поздравяваме и останалите училища и преподавателите им за това, че бяха достойна конкуренция и се радваме, че имаме поводи за такива срещи.

Благодарим на семействата на участничките, на всички ученици, които изучават китайски език и отделиха от времето си, за да ги окуражат и не на последно място на ръководството на училището за разбирането и подкрепата.

Това наистина са големи постижения за нашите ученици, които споделяме с огромна гордост и радост!

Пожелаваме успех на Рая в Китай!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари