Надежда има!

5
Пет предложения след днешния протест в Русе
Пет предложения след днешния протест в Русе Снимка: "Русе" / Facebook

Пет предложения след днешния протест в Русе

Обобщение от днешния протест:

Въпреки дъжда се появиха много хора, готови да отстояват правата си! Надежда има! Малко са и дни на траур поради високата заболяемост и невъзможността да излизаме навън поради изпусканата химия във въздуха, затова използвахме и символични черни балони.

Коментирани предложения бяха:

1. Разработване на информативна кампания, чрез която да запознаем останалите граждани на Русе с реалния проблем, с който се сблъскват. Така ще събираме все повече съмишленици.

2. Да изпратим запитвания и информация до известни личности в България и чужбина, родени и израснали в Русе, с молба да направят по едно видео относно ситуацията в града и да го публикуват. Така информацията ще достигне до повече хора в цяла България (граждани, репортери, еколози, адвокати и други хора, които могат да помагат).

3. Да се организира flashmob с излизане на граждани на улицата в работен ден в почивно време (обедна почивка например) за 15 минути. Дронове да заснемат излизащите от всички квартали. Така ще дадем възможност на всички (или на по-голямата част) да изразят позицията си без да ги ангажираме с присъствие на определена локация.

4. Да се започне организация на еко фест (по стара традиция), като поканим български и румънски участници. Така ще привлечем не само повече хора от Русе, но и от цяла България, а защо не и от чужбина.

5. Да проведе кампания за детска рисунка на тема "Русе през моите очи" и "Въздухът в Русе". Така ще видим най-чистата и неопорочена от политически и парични интереси истина за нашия град.

Моля, който иска да участва и съдейства в организацията, да пише!

Благодарим на всички за отделеното време, за присъствието, за подкрепата, за креативните идеи и постери!

Утре се очаква да сме много повече, а и времето да е на наша страна. Тепърва започваме.

Елате, давайте и вашите идеи. Един човек не прави промяна. Правят я всички, заедно!

Разбира се, предложения са добре дошли и в коментари, но на живо е по-ефективно!

Стефани Господинова / За чисти въздух и вода в Русе

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    9
    6.Out of town
    Предложение N 6: 6.Всички известни замърсяващи предприятия да закриват и изчезват от града- незабавно. Не приемаме “пречиствателни системи”- не ви щем нито “доброто”, нито лошото. Избрали са България, защото няма закони, които да забраняват миризми и отрови, а са локализирани в Русе защото никога след 10. Ноември не е имало кметове, които истински да обичат града повече от кеша под масата.
  • 7
    8
    Присъда
    Трябва секи с по едно шише бензин да се наредим пред всеки завод който го знаем че те трови и хвърлай, хвърлай и тогава ще видим дали е задухала промяната
  • -2
    7
    Alèx
    Драги клавиатурници; Помня 23.09.1986 годи на, като заведох детето си в окръжна болница! Къде бяхте вие тогава? Разните там еко и меко! Щот на ЗАПАД, като не работиш, няма заплата! Знам го от собствен опит!
  • 1
    6
    Alèx
    Да не се канят бивши и настоящи ЛУМПЕНИ от ПАРЛАМЕНТА,а също и министри! Те не познав ат действителността!
  • 1
    5
    Камен Ф.
    30-40 лумпена ,някои от тях с призиви за оставки за да си спасят провалените от самосебеси бизнеси Абе я си вижте вашите неморални семейства и наркоманските сурати!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари