Над 100 "валентинки" разцъфват на Дървото на влюбените в Русе

3

Над 100 собственоръчно направени "валентинки" по повод празника на Свети Валентин – Деня на влюбените, измайсториха участниците в четвъртия традиционен общоградския конкурс за най-креативно послание за любовта и приятелството, организиран от СНЦ „Дунавско сияние“ и Ателие „Пифчо“.

Картичките бяха журирани от дизайнерския екип на „Ауреа Артис“ – магазин за артистични и ръчно изработени подаръци, съобщиха организаторите.

Тази година първо място грабна осемгодишната възпитаничка от КСУДС „Еквилибриум“ Никол Георгиева, следвана от Мелиса Самир – 5 кл. от СУЕЕ „Св.Константин –Кирил Философ“ и Дамян Георгиев – 10 кл. от СУ „Христо Ботев“. Специалният приз „Най-добър от най-добрите“ или „Best of the Best“ се присъжда на творческия тандем между Василена Ангелова и Емил Вътев от ЦНСТ към БЧК.

Поощрения получиха: Виктория Кирова – 4 кл. от СУЕЕ „Св.Константин –Кирил Философ“;четвъртокласниците Виктор Владимиров и Мелиса Стефанова от ОУ „Олимпи Панов“, както и Яница Захова от Дворецът на Децата. Журито присъжда и една комплексна награда на ОУ „Олимпи Панов“ за най-масово участие в конкурса „Да разцъфне Дървото на влюбените“

Естествената кулминация на арт инициативата ще се състои на 14 февруари / понеделник/ от 14.30 ч. пред Дървото на влюбените /Дървото пред Доходното здание/, което ще “разцъфне”с уникално направените от участниците „валентинки“.

По традиция, всеки русенец, присъединил се към събитието, ще получи от инициаторите индивидуално послание за любовта и приятелството.

Освен това, той ще може да опитате от вкусните „Меденки за Анди“, изработени за животоспасяващата кампания за Андриан / Анди/, който е с тумор в мозъка и се нуждае от средства за лечение и рехабилитация.

Всеки, който има желание и възможност да помогне на момчето, може да го направи на дарителската сметка за Андриан:

Дарителска сметка: BG67UBBS80021024739450,

Титуляр: Гергана Ангелова Пометкова

Основание: Лечение на Андриан Георгиев Кънчев

Забележка: Събитието ще протече при спазване на въведените временни противоепидемични мерки на регионално и национално ниво.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    7
    daskal
    Горкото дърво!
  • 2
    6
    Друг
    Типично българските традиции и празници замират добре, че идват нови! Народ който не почита миналото и традициите си е обречен да изчезне.
  • -3
    5
    Професорът
    Е какъв Свети Валентин като в Русе останаха само баби и дядовци, част от първите вече и отдавна вдовици. Каква любов, какъв Свети валентин в тоя пенсионерски замиращ 50 хиляден град.
  • 5
    4
    Бай Трифон
    Ами на мен кога едно дърво бе Милко,или по скоро дървото да е за тебе а кмете!
  • 7
    3
    Ron Jeremy
    Поредната инфантилна идиотщина в Русе,Абе в тая община може ли да е пълно само с малоумници?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари