Над 150 валентинки ще украсят Дървото на влюбените в Русе

2
Валентинките са направени от участниците в Шестия общоградски конкурс за най-креативно послание за любовта
Валентинките са направени от участниците в Шестия общоградски конкурс за най-креативно послание за любовта Снимка: Facebook / Дунавско сияние

Валентинките са направени от участниците в Шестия общоградски конкурс за най-креативно послание за любовта

Над 150 собственоръчно направени валентинки ще украсят на 14 февруари в 14:30 часа Дървото на влюбените в Русе, предава Русе Медиа. Картичките с уникални и красиви послания за любовта и приятелството бяха сътворени от участниците в Шестия общоградски конкурс за най-креативно послание за любовта, организиран от СНЦ „Дунавско сияние“ , Дворецът на децата, Център „Шарени лица“ и „Ауреа Артис“ - магазин за артистични и ръчно изработени подаръци.

Тази година в конкурса първо място грабна деветокласничката Петя Радева от ПГДВА “Йосиф Вондрак“. Втори в арт надпреварата остана миналогодишният победител Боримир Радев от СУЕЕ „Св. Константин - Кирил Философ“. Трето място спечели оригиналната картичка-сърце от природни материали – шишарки и жълъди, направена от Василена Ангелова, представител на творческия тим при ЦРДУ към ОС на БЧК - Русе.

Отново журито определи още две награди – за най-малък и най-възрастен участник в конкурса. Призовете за 2024 г. отиват съответно при седемгодишната Михаела Атанасова и чаровната дама в „златна възраст“ Румяна Сярова от Дом за стари хора „Възраждане“.

Организаторите присъждат и четири поощрителни награди, като техните носители са: Никол Йорданова – 4 кл. от СУ „Васил Левски“; тандема между близнаците Дияна и Георги Николови – 2 кл. от ОУ „Ангел Кънчев“; Йоан Цачков – 15 г. от КСУДС „Еквилибриум“ и деветгодишната Биляна Котова, която майсторски е сътворила вълшебен буркан пълен с любов и щастие…

Тази година инициативата е част от животоспасяващата кауза „Да помогнем на Георги в борбата с рака“. Наградата на призьорите ще бъде: уникална празнична кутия с медени сърца, направени от съпругата на Георги – борбената Корнелия Романова. „Нека се включим в нейният призив за доброта и взаимопомощ, за да може Георги да пребори болестта и да се върне при семейството си“, апелират организаторите.

За каузата може да дарите средства по банковата сметка в Пощенска банка

IBAN BG84BPBI79214040909702

Корнелия Любомирова Романова-Колеолова

или чрез платформата Павел Андреев

https://pavelandreev.bg/campaign/da-pomognem-na-georgi-v-borbata-s-raka

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари