Обявиха победителите в конкурса за най-креативна валентинка в Русе

0
Кулминацията на арт инициативата ще се състои на 14 февруари, от 14:30 ч. пред Дървото на влюбените пред Доходното здание
Кулминацията на арт инициативата ще се състои на 14 февруари, от 14:30 ч. пред Дървото на влюбените пред Доходното здание Снимка: Facebook

Кулминацията на арт инициативата ще се състои на 14 февруари, от 14:30 ч. пред Дървото на влюбените пред Доходното здание

Сто и двадесет собственоръчно направени Валентинки по повод празника на Свети ВалентинДеня на влюбените, измайсториха участниците в петия общоградския конкурс за най-креативно послание за любовта и приятелството, организиран от СНЦ „Дунавско сияние“ и Онлайн магазин „Пифчо“. Картичките бяха журирани от дизайнерския екип на „Ауреа Артис“ – магазин за артистични и ръчно изработени подаръци.

В юбилейния конкурс първо място спечели Сибел Ромеова от ПГ по облекло „Недка Иван Лазарова“. Втори в арт надпреварата е Мартин Йорданов – отново ученик от ПГ по облекло. Трето място си поделят осемгодишните Вяра Маринова от творческата работилничка за Валентинки към Двореца на децата и Сияна Славова от КСУДС „Еквилибриум“. Специалният приз „Най-добър от най-добрите“ или „Best of the Best“ за най-оригинална картичка за любовта и приятелството се присъжда на Боримир Радев – 5 кл. от СУЕЕ „Св. Константин - Кирил Философ“.

Журито определи и още две награди за най-малък и най-възрастен участник в конкурса, като призовете тази година отиват съответно при тригодишния Дамян Темелков от Двореца на децата и 89 годишната Снежинка Чакърова от Дом за стари хора „Възраждане“.

СНЦ „Дунавско сияние“ ще връчи допълнително една индивидуална и една комплексна поощрителна награда. Индивидуалният приз грабва Румяна Тодорова от ЦНСТМУ „Любов“ за творческото и постоянство в конкурса, а груповата награда отива при сръчните майстори от Защитено жилище при ЦПЗ – Русе, които за първи път се включват в арт надпреварата. Освен това те са изработили и красиви Валентинки като подарък за победителите.

Естествената кулминация на арт инициативата ще се състои на 14 февруари (вторник) от 14:30 ч. пред Дървото на влюбените (Дървото пред Доходното здание), което ще „разцъфне“ с уникално направените Валентинки. Тази година благодарение на DJ Groovy (Георги Дамянов) участниците в своеобразния флашмоб на любовта ще се потопят и в музикален микс от любовни шлагери.

По традиция, всеки русенец, присъединил се към събитието, ще получи от инициаторите индивидуално послание за любовта и приятелството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    Традиционно
    Защо не се учат децата да почитат празници от православната и българската традиция и защо се отчуждават от тях от разни НПО-та. Защо конкурсът не беше за най-красиво изработена мартеница, а се върви към чуждопоклоничество? Търсете си отговори на тези въпроси и мислете за българщината! Ето как в съседна Румъния, ревностно пазеща православната и националната традиция, отбелязват празника на любовта, без сърчица и всякакви други сладникави творения. "В Румъния влюбените обединяват празника на любовта с началото на пролетта и празнуват на 24 февруари “Dragobete”. Там е прието да излезете сред природата и да измиете лицето си в снега, за да сте здрави и щастливи.'
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари