НА ЖИВО: Изявление на Джо Байдън за Украйна

1
"Путин е агресор и избра войната, Русия ще си понесе последствията", заяви президентът на САЩ
"Путин е агресор и избра войната, Русия ще си понесе последствията", заяви президентът на САЩ Видео: The White House

Американският президент Джо Байдън  направи извънредно обръщение по повод руската инвазия в Украйна

Случващото се в Украйна е брутална атака, започната от Русия. Това е преднамерено нападение, подготвяно от президента Владимир Путин от месеци”. Това обяви на извънреден брифинг от Белия дом американският президент Джо Байдън, предаде NOVA

По думите на държавния глава на САЩ Москва е дислоцирала 175 000 военни и е изградила военнополеви болници по украинската граница. „Това означава, че той е имал намерение за инвазия от месеци. Путин е агресор. Путин избра войната. Сега той и неговата държава, ще си понесат последствията”, посочи Байдън.

И допълни: САЩ ще наложат сериозни санкции на Русия. Това ще нанесе сериозен удар върху руската икономика – както сега, така и в дългосрочен мащаб. Тези санкции са подбрани така, че да нанесат максимална вреда в дългосрочен мащаб на Русия и минимални щети на икономиката на САЩ и на нашите съюзници”.

Нека бъда ясен – САЩ не предприемат тези действия самостоятелно. В продължение на месеци ние изграждаме коалиция с нашите партньори, които представляват над 50 процента от глобалната икономика.”

По думите на Байдън целта е да се попречи на Москва и руските олигарси да финансират и разрастват руската армия. „Под удара на санкциите попадат руски банки с обши активи за над един трилион долара. Отрязахме ги от американската финансова система”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    русенец
    Я, тоя бил жив! От едно денонощие се крие. Радвам се, че го закрепиха за 3 минути да прочете нещо, защо напоследък не отговаря на журналистически въпроси обаче?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари