Молдова обяви извънредно положение заради войната в Украйна

1
Днес молдовско-украинската граница преминаха 7948 души, от които 4000 са граждани на Украйна
Днес молдовско-украинската граница преминаха 7948 души, от които 4000 са граждани на Украйна Снимка: newsmaker.md

Молдова обяви извънредно положение за 60 дни заради войната в Украйна

 Решението е взето на заседание на парламента на 24 февруари, предаде БТА. Парламентът въведе извънредно положение по предложение на Комисията за извънредни ситуации. Мерките, които трябва да предприемат властите, на заседанието на парламента представи министър-председателят Наталия Гаврилица. Говори се за 20 мерки, включително ограничения за движение. Тя отбеляза, че правителството ще прибегне до тези мерки само в спешни случаи, съобщава newsmaker.md

По време на извънредното положение бе предложено въвеждане на специален режим за влизане и излизане от/в страната и установяване на специален режим за използване на въздушното пространство. Властите също така ще предприемат мерки за управление на притока на мигранти и осигуряване на безопасността на бежанците от Украйна.

Днес молдовско-украинската граница преминаха 7948 души, от които 4000 са граждани на Украйна. А 108 украински граждани са подали молба за убежище, съобщава държавна информационна агенция Молдпрес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари