Българин с потресаващ разказ за проверки на румънските граничари

11
"Когато се оплакваме как живеем във България...отидете до Молдова или Украйна...Тук ще ви се стори Малдивите!", споделя Симо Симеонов
"Когато се оплакваме как живеем във България...отидете до Молдова или Украйна...Тук ще ви се стори Малдивите!", споделя Симо Симеонов Снимка: Фейсбук

Прибирам се от Бежанския център и си лягам да си почивам. Да...ама...не!!!

Преди два дни карах до Златните жената която е дошла във България с едното си дете, а другото е останало в Украйна защото е било при дядо си на село. Бойните действия не позволяват да се съберат преди бягството. Плачешком ми обяснява, че сина и Антон на 14г. е оставен на Украйнско-Молдовската граница от превозвач защото точно днес е излязъл закон, че дете не може да напусне без родител Украйна. Нямах време за мислене...Обадих се на Веси, решаваме да тръгнем за Украинската граница. Няма шанс да си стоя вкъщи а детето да бедства някъде в нищото. Вземам Веси и отиваме в Златни да вземем жената.

Часът е 19.30ч и трябва да изминем до Украйна 385км. По пътя нищо интересно до последния град в Румъния. Спира ни патрул за проверка на документи: Документите моля!!! Давам ги в очакване да ми ги върне и продължим. Детето ни чака само в Украйна. Идва единия полицай и иска всички документи. След още малко идва и със задоволство казва: Ще конфискуваме колата!!! Защо, го питам стъписан!!! Защото колата е крадена....След малко казва, че не е крадена и пита защо е сменен номера???!!! Обясняваме, че щом купим кола от Пловдив и живеем във Варна трябва да се смени номера. Следващ въпрос който тотално ни "уби" беше??!!! Вие тази кола платихте ли я??!!! Обясняваме, че имаме документи и платежни...Това не стига...Идва нова полицейска кола към вас. Излиза старшината и казва: Проверка за алкохол. Аз последно пих на 20 години...сега съм на 100...Отрицателен за алкохол. В това време отново казват задържаме колата и утре в 09.00 ще разследваме. Влизат си в колата...умуват нещо. Вече си мислим, че искат пари.

Идват и казват: Последна проверка и ви връщаме всичко и тръгвате??!!! Идват двамата на които мозъка им е колкото на половин сабачка...връщат всичко и си тръгваме. 1 час им отне да съберат 2+2. Пристигаме на граница Румъния-Молдова проверка щателна и влизаме с лични карти. Остават само 2 км и вземаме момчето. На границата Молдова-Украйна спираме и жената трябва да измине последните 300 метра пеша за да вземе детето си 02.00 часа е. Убедени сме, че по границите си мислят за нас, че вземаме много пари за да я доведен до тук. Ние вземаме 0 лева!!! Идва жената с детето си!!! Живо и здраво си е, запознаваме се и тръгваме на обратно!!! 02.45 часа е!!! Остават 380 км само!!! Във Варна сме си в 08.30 ч....

Дадохме от нашия живот само 13 часа, но видяхме как майка прегръща детето си!!! И когато се оплакваме как живеем във България...отидете до Молдова или Украйна...Тук ще ви се стори Малдивите!!!

ИМАШ ЛИ ЖЕЛАНИЕ, НАМИРАШ НАЧИН!!!

НЯМАШ ЛИ ЖЕЛАНИЕ, НАМИРАШ ПРИЧИНА!!!

Симо Симеонов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    11
    Хxx
    Смяната на номера при прехвърляне на кола не е задължителна..
  • 0
    10
    Кадир
    Мангали мръсни
  • 1
    9
    Кадир
    Тежък пубертет е имал тоя наглец с комплекси гьон магарешки.Жендар на бесилото
  • 0
    8
    ZZZZZ
    А финанси от къде?
  • 8
    7
    Ивайло
    Браво Симо! Такива хора са нужни на България!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари