Самолет кацна "по корем" на летище в Турция

0
Това е втори подобен инцидент на турско летище за последните два дни
Това е втори подобен инцидент на турско летище за последните два дни

Това е втори подобен инцидент на турско летище за последните два дни

Пътнически самолет се приземи "по корем" на летището в Алания, след като една от гумите на предния му колесник се пръсна при кацането, съобщава електронното издание на в. "Хюриет".

Това е втори подобен инцидент на летище в Турция за последните два дни, отбелязват турски медии. Вчера товарен самолет се приземи аварийно на летище "Истанбул", след като колесникът му не се е отворил при захода за приземяване.

Днешният инцидент е станал със самолет Боинг 738 на нискобюджетната авиокомпания "Корендон" ("Corendon Airlines"), изпълняващ полет от Кьолн за летище "Газипаша" в курортния град Алания, окръг Анталия. Общо 190 души, от които 184 пътници и 6 членове на екипажа, са били евакуирани от самолета на пистата, информира министерството на транспорта и инфраструктурата. Няма пострадали пътници.

Нанесени са щети на пистата, посочва турският информационен сайт "Дувар".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари