Пенчо Милков: Честит Ден на Победата! Честит Ден на Европа!

5
Да оставим езика на омразата и да почетем милионите жертви и ярките примери на храброст, призова кметът на Русе
Да оставим езика на омразата и да почетем милионите жертви и ярките примери на храброст, призова кметът на Русе Снимка: Пенчо Милков / Facebook

Да оставим езика на омразата и да почетем милионите жертви и ярките примери на храброст, призова кметът на Русе

Кметът на Русе Пенчо Милков честити днешните празници с пост в социалните мрежи:

"Честит празник!

9 май е Денят на Победата в най-страшната война, която светът някога е преживявал. Хитлерофашизмът е сразен на Източния фронт от Съветската армия и армиите на съюзниците, и този факт не може да бъде променен от съвременни анализи. Той не е оценка на днешния военен конфликт между Русия и Украйна. Той е история. Една от функциите на историята е да припомня поуките от миналото. Победният марш в края на Втората световна война е предпоставката Европа да започне да се обединява 5 години по-късно. За съжаление фашизмът не е изкоренен докрай и пропълзява отровно и сега.", пише градоначалникът и призова: "Да оставим езика на омразата и да почетем милионите жертви и ярките примери на храброст. Да призовем за разум, мир и единение, за сигурно бъдеще."

"Честит Ден на Победата! Честит Ден на Европа!", пожела кметът на Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    42
    до 40
    Че ние не сме славяни, я питай тука какво ще ти кажат, славянството са го измислили .... абе руснаците са го измислили!Та сега последно, кое би било по-добре, Хитлер да победи и ние с него, или СССР да победи и ние с него?!? Айде де, речете! Или ни тъй, ни иначе?!? Аз едно знам, през цялата ни нова история винаги сме залагали на губещ кон! Милиони глупаци са вярвали, че Римската империя никога няма да се разпадне.Милиони глупаци са вярвали, че Третия Райх няма да се разпадне. Милиони глупаци са смятали, че комунистическия блок няма да се разпадне. Сега милиони глупаци смятат, че НАТО и Европейският съюз няма да се разпаднат. Ами няма такова нещо в историята.
  • 4
    41
    алоо...
    Махай се червен Пенчо, градът копае дъното ...
  • 2
    40
    до 39
    Хитлер не е харесвал твърде славяните и поради това е смятал да ги унищожи. Така, че ако беше победил той, днес нямаше да те има, нямаше да има евреи, нямаше да има и мангали , защото славяни, евреи и мангали са му били първи в списъка!:)
  • -2
    39
    седя и се чудя
    Ако хитлер беше победил ссср и ние щяхме да сме покрай него „свръхчовеци“, а англия и щатите дали още щяха да съществуват?!?
  • 8
    38
    мммм
    Пена, що не вдигнеш данъците по този повод?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари