Младежът направил лупинг с крадена кола получи условна присъда

0
Крадецът и жертвата били приятели и в пролетната нощ на миналата година с общата си компания седнали на заведение в квартал „Дружба 3“
Крадецът и жертвата били приятели и в пролетната нощ на миналата година с общата си компания седнали на заведение в квартал „Дружба 3“ Снимка: Топ новини (архив)

Млад мъж получи 8 месеца условно, с 3 години изпитателен срок, след като задигнал колата - „Опел Астра“ - на свой приятел. Престъплението той извършил в малките часове на 21 април 2014 г. Крадецът и жертвата били приятели и в пролетната нощ на миналата година с общата си компания седнали на заведение в квартал „Дружба 3“.

Собственикът на колата сложил ключовете за нея в джоба на връханата си дреха, която поставил на облегалката на стола, на който седял. До него, от страната на джоба с ключовете, седнал непочтения млад мъж.

Той решил да открадне колата, за да я ползва за себе си дълго време. Допълнителна тежест в провинението му представлявал и фактът, че е неправоспособен шофьор.

Взел незабелязано контактния ключ от джоба на приятеля си и под предлог, че излиза за малко, се качил на колата и я подкарал. Това обаче не продължило дълго. Както Topnovini.bg писа още тогава, на булевард „Христо Ботев“, при опит да завие към бул. „Цар Освободител“, той изгубил контрол над автомобила, който продължил направо, прегазил разделителната ивица, превъртял се няколко пъти, избил поставените метални заграждания и спрял по таван в насрещната пътна лента в посока „Автогара Юг“.

При катастрофата колата била напълно унищожена, а крадецът се отървал само със счупен крак и дребни охлузвания и натъртвания. Той звъннал на друг свой приятел, който дошъл и му помогнал да се прибере.

В 7 часа сутринта крадецът се обадил на лековерния си приятел и му казал за станалото, заявил, че ще покрие щетите и помолил последния да не сигнализира в полицията.

Надали обаче е имал намерение да покрива нанесените вреди, защото още същия ден заминал за друг град, където смятал да се укрие. Това не му помогнало, тъй като полиията го открила и бил подведен под наказателна отговорност. Още по време на разследването младият мъж направил пълни самопризнания, които повторил и в съдебната зала, с искането делото да се гледа по съкратената процедура, което било уважено.

При нея присъдата на подсъдимия се намалява с една трета и от едната година условно, която получил младият крадец, тя станала на 8 месеца.

Собственикът на „Опел“-а обаче подал граждански иск, за да му бъдат покрити щетите. Съдебната експертиза оценила колата на 1 800 лева, които собственикът ще получи, заедно със законната лихва върху сумата от датата на инцидента.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари