Млад мъж се оплака, че е пребит и унижаван от полицаи

0

Млад мъж от Плевен твърди, че е станал жертва на полицейско насилие.

26-годишния Виктор Балиев той е бил отведен с белезници във Второ районно управление преди два дни и там му е нанесен побой. Освен това е бил принуден да кляка и става до припадък.

Инцидентът се е случил на 1 декември около 20.00 часа. Тогава Виктор разбирал, че брат му е катастрофирал на едно кръстовище в града. Той се запътва към мястото на местопроизшествието, където униформен го спира и бута. По думите му, младежът инстинктивно също го бутнал. Полицаят му казал: "Нали ти казах да махнеш тази кола от тук". След това двама полицаи минават зад него, заключват му ръцете отзад и го водят към патрулната кола.

Единият от униформените се заканил, че ще го пребие. Нанесъл му няколко удара, докато е в колата. След това Виктор бил отведен до районното управление заради нападение на полицай, съобщава Нова телевизия. Там го посреща трети униформен с удар в гърдите. Последвали удари и от тримата. След това те го върнали на мястото на катастрофата и го приканили да си махне колата.

След това бил върнат в управлението, където по твърденията на Виктор, издевателствата продължили. Питали го дали ползва наркотици и упойващи вещества. Казал, че не пуши и не пие. Последвал бой в коридорче на управлението. Самият Виктор не е криминално проявен. Съдебното му минало е чисто и за първи път се среща с полицията.

От районното управление в Плевен отричат да има насилие над момчето и полицейски произвол. По думите им Виктор е бил доведен, защото се е държал арогантно по време на огледа на местопроизшествието. Въпреки това ще има вътрешна проверка по случая, а младият мъж вече си е извадил медицинско свидетелство и е наел адвокат.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари