Министърът на отбраната: Външната политика на България е миролюбива

0
България няма две външни политики, има само една, тя е много добре координирана
България няма две външни политики, има само една, тя е много добре координирана Снимка: БГНЕС

"България няма две външни политики, има само една, тя е много добре координирана и е миролюбива. В това не бива да има и сянка съмнение, казвам го с цялата си отговорност".

Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев в предаването „Лице в лице“ по bTV.

Запитан дали той самият или външният министър Даниел Митов са поемали ангажименти към НАТО или други евроатлантически структури, които не са съгласувани с министър-председателят Бойко Борисов, Ненчев отговори: „В никакъв случай. Първо в НАТО няма изненади – всяко решение се взема въз основа на много задълбочени анализи, понякога това отнема месеци. Това в известна степен е слабост на Алианса. В никакъв случай не е имало разминаване. Трябва да свикваме с тази информационна среда, която очевидно е зловредна и много често определени политици, анализатори и медиите дезинформират обществото. Трябва да направим всичко възможно да не допускаме това“.

„Никога, в нито един момент политиката не е била разнопосочна, съгласували сме всяка позиция и решение, казвам го с цялата си отговорност“, повтори министърът и добави, че премиерът е бил в течение на всичко, „няма и как да е по различен начин“.

Източник: btv.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари