Меглена Кунева е най-нехаресвания министър

0
Работата й не се харесва от над 70 на сто от българите, едва около 12% й имат доверие, а останалите се колебаят
Работата й не се харесва от над 70 на сто от българите, едва около 12% й имат доверие, а останалите се колебаят Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева е най-неодобрявания министър във втория кабинет „Борисов“, показват обобщени данни на „Галъп“ за последните 12 месеца.

Работата й не се харесва от над 70 на сто от българите, едва около 12% й имат доверие, а останалите се колебаят. В същото време Кунева е едно от най-разпознаваемите лица в правителството. Сред нехаресваните са още трима министри с приблизителни проценти – около 60%. Те са на икономиката Божидар Лукарски, на културата Вежди Рашидов и на здравеопазването Петър Москов. Веднага след тях е шефът на финансовото ведомство Владислав Горанов с над 50 на сто неодобрение.

Премиерът Бойко Борисов също не е харесван от над половината от хората в страната, но е сред политиците, които имат и най-многобройни поддръжници. Над 30 процента от анкетираните са декларирали, че одобряват работата му. Подобна подкрепа сред министрите има още само регионалният Лиляна Павлова. „Галъп“ отбелязва, че шефът на МВР Румяна Бъчварова заедно с министър Москов са били сред членовете на кабинета, които „в първите месеци от мандата си показаха сравнително бърз ръст на положителните оценки, но после се установиха по-трайно на сравнително по-ниски нива“.

Над 30% от българите не знаят имената на министрите на външните работи Даниел Митов, на екологията Ивелина Василева, на енергетиката Теменужка Петкова, на правосъдието Екатерина Захариева, на земеделието и храните Десислава Танева и на туризма Николина Ангелкова. Всеки пети пък не е наясно какво работи финансовият министър Владислав Горанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари