Няма кандидати за приемни родители в Русе

0
В Русе е подадено едва едно заявление от кандидати за приемно семейство
В Русе е подадено едва едно заявление от кандидати за приемно семейство

В Русе е подадено едва едно заявление от кандидати за приемно семейство

На този етап има 8 семейства на територията на Бяла, Ценово и Борово, които са в процес на оценяване и обучение.

За информация и предварителна консултация за начина и реда за кандидатстване за приемен родител, желаещите могат да се обръщат към Областния екип по приемна грижа в сградата на бившия дом "Майка и дете".

В момента фокусът е насочен към предоставянето на социалната услуга към определени групи деца, като приоритет са бебетата от 0 до 3-годишна възраст.

По думите на новия директор на Дирекция "Социални и здравни дейности" в Община Русе Милена Влахова, нямало много кандидати за приемни семейства, не само заради огромната отговорност, но и заради критиките към тях, че правели това за пари, предаде КИС 13.

След проведена консултация кандидатите трябва да подадат заявление до кмета на община Русе, която е доставчик на услугата "Приемна грижа" и работодател на приемните родители на областно ниво.

С одобрените семейства се сключва договор, след което те ще получават както възнаграждение за положените грижи, така и средства за издръжка на настанените при тях деца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари