Арестуваха двама членове на "Розовата пантера" в Атина

0
Смята се, че са откраднали бижута на стойност над 315 000 евро
Смята се, че са откраднали бижута на стойност над 315 000 евро

Смята се, че са откраднали бижута на стойност над 315 000 евро

Двама сърби, членове на престъпната група "Розовата пантера", бяха арестувани в Атина за грабежи в магазини за бижута, съобщи гръцкият сайт Иефимерида.

Двама сръбски граждани, на 50 и 53 години, бяха арестувани в сряда в центъра на Атина, като 53-годишният е оказал силна съпротива при ареста. Компетентните органи съобщиха, че те са членове на по-голямата транснационална престъпна група "Розовата пантера", която се занимава основно с грабежи на магазини за бижута.

Според разследването двамата арестувани сърби са извършвали кражби в магазини за бижута най-малкото от декември 2023 г. Смята се, че са откраднали бижута на стойност над 315 000 евро. От досегашното предварително разследване са разкрити два случая на влизане с взлом в магазини за бижута в центъра на Атина, като разследването продължава, за да установи пълния размер на престъпната им дейност.

Разследването сочи, че те са използвали фалшиви документи и са управлявали автомобили с чужди номера. След претърсването на домовете им са открити и иззети между другото три часовника, бижута, както и фалшива шофьорска книжка. Иззети са също мотоциклетът и автомобилът, с които са се придвижвали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари