Пускат 7 двуетажни влака у нас

0
Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева

Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева

Договорът със “Stadler Polska Sp. z o.o.” включва доставка на 7 двуетажни нулевоемисионни електрически машини.

Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и ръководството на полската компания “Stadler Polska Sp. z o.o.” подписаха днес договора за доставка на 7 двуетажни влака. Те ще бъдат закупени със средства по Плана за възстановяване и устойчивост, съобщиха от МТС.

„Подписваме този договор след повече от 20 години, в които страната ни не е закупила нито един нов влак, посочи министър Гвоздейков. По думите му след всичките години на неглижиране на железопътния транспорт, обществото заслужава да пътува с модерни и безопасни влакове, а този договор е първата сериозна крачка в тази посока.

„Подвижният състав, който ще бъде доставен до 2026 г., отговаря на всички изисквания за комфорт и екологичност, които стоят в основата на реформите по НПВУ, допълни още транспортният министър.

Договорът включва доставка на 7 двуетажни нулевоемисионни електрически влака от серията „KISS”, както и опция за доставка на още 3 влака при осигурено финансиране до края на срока на договора. Изпълнителят трябва да осигури също 15-годишна поддръжка на влаковете и обучение на експлоатационния персонал. Подвижният състав ще разполага с минимум 300 седящи места, а повече от 10% от тях ще бъдат за хора с намалена подвижност. Влаковете са за скорост от 160 км/ч и ще са оперативно съвместими с европейската железопътна мрежа.

Стойността на договора е 300 513 279,50 лева, а срокът за доставка е 26 месеца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Гост
    Триста милиона за да се возят неграмотни негри безплатно до работа в София
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари