Борисов работеше за имиджа си, а Радев го прави за държавата

3
Доверието в новия ни президент феноменално расте
Доверието в новия ни президент феноменално расте

Румен Радев продължава да увеличава рейтинга си.

Това заяви социологът Юлий Павлов.

Обикновено след като отмине еуфорията от изборите и избраният бъде назначен, това свръхдоверие постепенно спада. Само че досега Радев не направи нито една крачка, която да подразни гражданите, независимо от коя политическа сила са те, пише Skandalno.net.

Доверието в новия ни президент феноменално расте, особено след като съумя да състави наистина надпартийно служебно правителство. А в президентството се обгради само с експерти, доказали се във времето, без да толерира една партия за сметка на друга.

Дълги години България беше в процес на политически вакуум и на продължителна политическа криза. За последната една година агония, всички политически сили, без изключение, загубиха доверието на избирателите, даже и на част от тези, които традиционно гласуват за тях.  Затова и непрестанно растящото доверие към Румен Радев изненадва социолозите. Те го обясняват с това, че хората са се уморили от едни и същи лица, от едни и същи обещания и лъжи, а в Радев виждат това, което отдавна чакаха – надежда за промяна.

Българите изоставиха партийните си страсти и се насочиха към една фигура, която е символ на различното и неприсъщо досега за политическата ни класа. По същия начин преди години огромно доверия генерира президентът  Петър Стоянов, който бе подкрепен от 70% от хората. Но после бързо изгуби гласуваното му доверие, тъй като не успя да излезе от теснопартийните рамки на СДС-президент, за да стане такъв на цялата нация.

Любопитен е фактът, че назначеният от Радев служебен премиер Огнян Герджиков само за седмица получи одобрениетко на цели 59 процента от българите и се нареди на второ място по популярност сред бг. политиците. А с него, и целия служебен кабинет. Радев буквално удари десятката с избора на служебни министри и без много да се удря в гърдите остави правителството да работи. Като преди това сложи вето на Закона за обществените поръчки.

Въпреки огромния рев от лагера на Борисов и кръга на Пеевски, крачката се оказа нов правилен ход. Вследствие на който веднага лъснаха поръчки, които са печелени от „наши хора гербери“ за жълти стотинки и са правени през куп за грош. Излезе и грозната истина, че фирма, близка до Пеевски е ремонтирала фаталния тунел „Ечемишка“, в който лампите паднаха и убиха жена.

Тепърва ще изплуват и сделки на министър Ангелкова, чрез които е раздавала плажове и апетитни обекти под масата. Една след друга на светло се появяват поръчки, които са ощетили държавния бюджет с милиони и никой не знае къде са потънали парите, защото някъде никаква работа не е свършена, а другаде просто е отбит номера и стотици милиони лева са пренасочени към офшорни сметки на политическите дерибеи от ГЕРБ.

Да не говорим за далаверите в просветното министерство, които вече изплуват и хвърчат оставки. А ЕС ни спря парите за образование тези дни.

След агресивно-простоватите словесни канонади на Борисов и шайката му крадливи бандити, наречени за благозвучие „правителство“, Радев отново спечели точка: Той говори малко, само когато трябва, не разцъфва всяка сутрин на телевизионния екран, повече действа и по-малко се удря в гърдите.

Президентът не се притесни да заяви в Брюксел, че България иска пълноправно членство в ЕС, а не ролята на буферна зона.

Увери Меркел, че ще си сътрудничим в търговията и технологиите, но вместо да я целува показно, я остави на една ръка разстояние.

Твърдо зае позицията, че България е против санкциите срещу Русия, защото това се отразява на икономиката, на туризма и страната ни непрекъснато губи от измислените от САЩ и Сорос „наказания“… А една страна трябва да гледа първо собствения си интерес и тогава този на ЕС.

Герджиков пък си прибави няколко процента одобрение, като смени областните управители, които са известни слуги на ГЕРБ и имат съмнително участие във властта.

И докато новото правителство действа с твърда ръка, без показност и рязане на лентички, рейтингът на Борисов и кохортата му се срива с всеки изминал ден.

До такава степен, че от предизборния щаб на ГЕРБ решиха да не го пускат да говори сутрин и вечер по телевизията. Стопират изявите му, защото след всяко негово изказване отчитат все по-голям спад на мераклиите да гласуват за ГЕРБ.

На фона на дебелашкото и фамилиарно бръщолевене на Борисов, Радев показа друг вид поведение – сдържано, мъжкарско, държавническо и твърдо.

А на хората им харесва много повече генерала-мъжкар, който просто си работи, вместо пожарникаря-дърдорко, който само приказва, реже лентички и лае хапливо срещу опозицията и „комунистите“.

Народът осъзна и още една разлика: Борисов работеше предимно за имиджа си, а Радев го прави за държавата и не се интересува от кокетниченето с избирателите.

Според социолозите тенденцията единият да продължава да вдига рейтинга си, а другият да пропада ще продължи. Феноменалното е, че само за няколко месеца Борисов буквално се срути от изградения си с лъжи и лентички пиедестал.

И нищо чудно на изборите гози март резултатите да са такива, каквито ГЕРБ трудно ще понесе, а Вождът пак ще вдигне кръвно.

Само че кой ще му отиде на свиждане този път?

Може би само Корнелия Нинова, за да му покаже, че е по-възпитана и по-толерантна от него!

Източник: Скандално
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари