Мед за стари хора от покривите на търговска верига в Русе

1
HomeMax спазиха обещанието си да дарят меда, който беше добит от пчелите, които отглеждат на покривите на магазините си
HomeMax спазиха обещанието си да дарят меда, който беше добит от пчелите, които отглеждат на покривите на магазините си

Със своите 234 обитатели домът за стари хора в Русе е един от най-големите центрове, приютяващи самотни възрастни хора в последните им години. Въпреки напредналата им възраст обаче обитателите на дома се оживяват като разбират, че имат посетители. Хората излизат от стаите си, за да посрещнат Йорданка Зартова, която обикаля коридорите на 4-етажната сграда и раздава бурканчета с пчелен мед. Медът, добит от пчелите, които обитават покрива на магазин HomeMax в града, е много ароматен – голяма част от него има специфичен тъмно-кехлибарен цвят, който се получава от черната акация (известна и под името аморфа). Той има редица ценни качества, които го правят изключително полезен за засилване на имунитета, от което се нуждаят хората особено в есенно-зимния период.

В първите дни на ноември управителите на магазините от веригата HomeMax спазиха обещанието си да дарят меда, който беше добит от пчелите, които отглеждат на покривите на магазините си. От смелата инициатива, която стартира през пролетта, освен извода, че градското пчеларство е възможно, над хиляда човека, живеещи в домове за възрастни хора в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен и Стара Загора, получиха подарък по буркан мед.

Управителката на русенския магазин от веригата HomeMax Йорданка Зартова пожелава на хората от дома здраве и дълголетие

Проект ГРАДСКИ ПЧЕЛИ

През март тази година веригата за домашно обзавеждане HomeMax започна да отглежда пчели на покривите на магазините си в градовете София, Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Русе и Плевен. Веригата е свързана със земеделските производители, защото продава градинска техника, семена, торове и материали за домашната градина и полага усилия да изгради чрез личното отношение към фермата, биосъобразно отношение към нашата природа.

Инициативата с кошери върху покривите на магазините стартира в подкрепа на пчеларството у нас и доказа, че това хоби е възможно и при градски условия. За пчелните семейства се грижат опитни пчелари, които са избрани с конкурс. Помагат им много служители, които също имат опит и собствени пчелини. В HomeMax шеговито наричат пчелите „нашите 2 милиона домашни любимци“, защото  всеки от кошерите им се обитава от пчелно семейство с по около 50,000 пчели.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари