Деня на пчеларя отбелязаха в ДГ "Русалка" в Русе

2

Официално празникът на пчеларя се чества всяка година на 10 февруари

По този повод в русенската детска градина днес гостува председателят на Сдружение "Пчелари - Русе" Иван Кънев. Той се срещна с децата от четвърта група. Те се запознаха с характерния за пчеларите костюм, видяха къде и как живеят пчелите, докоснаха се до автентичността на съвременния кошер и си припомниха колко сладък е вкусът на меда. Какво работи пчеларят, защо изчезват пчелите, с какво са полезни те за човечеството бяха част от темите, които Иван Кънев засегна по време на срещата си с децата.

Иван Кънев сподели: "Обичам децата! Днешната среща за мен бе изключително вълнуваща. Приятно ме изненада това, колко добре познават природата на пчелите и тяхното въздействие."

Снежина Никова от ДГ "Русалка" сподели: "Вдъхновяващо е и за децата. Извън учебната програма, целта на подобни срещи със специалисти от различни сфери е да ги запознаем с подробности около спецификата на работа в конкретната професия. Опитът сочи, че това е полезно и влияе изключително добре на децата."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари