Математиците като политкомисари

0
Илиян Василев: "Тези математици са досущ като социолозите - дават прогнози, които след това се "сбъдват" с помощта на манипулации"
Илиян Василев: "Тези математици са досущ като социолозите - дават прогнози, които след това се "сбъдват" с помощта на манипулации" Снимка: БГНЕС/архив

След като се свършиха "медицинските "доводи срещу Мангъров и все повече щабистите започнаха да говорят неговите базисни истини за колективния имунитет, за нуждата младите да поемат удара, докато се пазят по уязвимите, властите изправиха срещу него някакви начални учители по математика, които ми напомнят на младите комсомолски кадри на Партията - нахъскани и невъзпитани

Самият факт, че те се пускат по централните медии като "експерти по управление на кризи", факт неудостоверен от никакъв достоверен исторически запис да са преодолели някаква предишна криза, означава че се одобрени от властите за да представят изгодна на тях гледна точка.

Така Борисов управлява кризи от дистанция, с проксита.

Ако забелязвате и медиците в щаба започнаха да се въздържат да повтарят като папагали казаното от Борисов, който очевидно готви с помощта на математиците новата "вълна" която до съвпадне с изборите и да намали избирателната активност.

Тези математици са досущ като социолозите - дават прогнози, които след това се "сбъдват" с помощта на манипулации.

Математиците ми изглеждат повече като политкомисари, отколкото като добри математици. Той и професор Константинов като математик печели изборите на Борисов.

Имах опит с първите американски математически модели за прогнозиране на Ковид 19 кризата, които доктор Хичев сподели в първо предаване за Алтернативата още през април. Още тогава се видя ,че на тях не може да се разчита защото са достоверни малко повече от утайката от кафе за гледане.

От тогава като чуя математици да се правят на епидеомиолози се "хващам за кобура".

Шарлтания отвсякъде.

Първо, всеки математически модел, особено приложен към социални системи, е достоверен колкото климатичните модели, полезни по принципи, но в никакъв случай надежден. Те за това като "доказателство" използват статистически данни, които ретроактивно да доказват правота им.

Второ, след като механизмите на предаване на заразата още не са доказани еднозначно, а се работи на принципа на тоталните, за всеки случаи, поради липса на друго по-добро решение, забрани и действия, маски, карантини, и т.н., НЯМА КАК ДА НАПРАВИТЕ алгоритъм на процес който не познавате, съответно надежден математически модел. Вкарвате числа, у нас дори не се знае входните данни са представителни и достоверни, които да захранят модела и прогнозите, но алгоритъмът като е таванно-подов няма как да прогнозирате каквото и да било.

Трето, доцент Мангъров реагира въздържано, както се полага в случая на по-мъдрия, защото е безсмислено да спориш с глупак, рискът той да спори също с глупак е огромен.

Ако импресионистите бяха зъболекари, ако математиците бяха инфекционисти. Изглежда само глупостта е по-заразна от КОВИД-19.

Предизборната вълна от ръст на КОВИД 19 случаите не е медицинска предпоставеност, а политическа поръчка, която математици се опитват да представят като закономерност, едва ли не природна.

Слушам доцент Мангъров защото знам че при него няма скрит интерес на фармацевтични фирми, нито ще става депутат /с подобна партия/, нито пък ламти за пост /под 1000 лева му намалиха заплата по едно време/. Нито пък печели от обществени поръчки, нито е част от ОПГ в здраеопазването, схемата за която разкри Миролюба Бенатова за правителствена болница.

Значи им пречи.

Иначе няма да се изненадам ако математиците като "борещия се с мангъровщината" паркират като политици и властимащи. Не като Мангъров, а на избираеми места. Човешко е - като учител по математика в някакво начално училище само с благодарността на децата, ресто, не струва. Направо от екрана като млад надежден кадър. Кариера правят.

Илиян Василев

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари