Мариян Димитров влиза в битката за кмет на Русе

2
Кандидатурата му е била утвърдена от националното ръководство на
Кандидатурата му е била утвърдена от националното ръководство на

Партия „Подем“ издига Мариян Димитров за кмет на Русе.

Това обяви самият той на среща с журналисти. Кандидатурата му е била утвърдена от националното ръководство на партията.

В законоустановения срок ще бъде регистрирана и листа за общински съветници, която, по думите на инж. Димитров, ще бъде от 20 души, като поне от половината от местата ще бъдат за гражданската квота.

Като основни цели в предстоящата кампания кандидатът за кмет определи достигането до балотаж и спечелването на няколко места н Общинския съвет на Русе.

"В предстоящите местни избори партия „Подем“, която активно подкрепя гражданите и техните справедливи искания, ни дава възможност в Русе листата да бъде само от непартийни кандидати. Ние ще се борим за достигане до балотаж и за група в общинския съвет от 5 – 6 съветници.

Нашето верую е „Пълна ревизия на Община Русе, тотална битка с корупцията!“  Считаме, че сега това е най-големия проблем за Русе и само така могат да бъдат върнати откраднатите пари на русенци и да бъдат справедливо наказани виновниците. Никога новите управляващи не са сменяли системата на управление, а само са сменяли касиера, през който те усвояват общите пари!

Кандидат за кмет и водача на листата от 20 души съм аз Мариян Димитров.

Всички партии на прехода са големи демократи когато са в опозиция. Те мразят диктатурата и диктатурите. Като дойдат на власт, изповядват доктрината на турския президент Реджеп Ердоган, който каза: „Демокрацията е влак. Ние се качваме на него и като стигнем нашата спирка слизаме!“ Българските лъже демократи слизат от този влак като достигнат до властта и тогава всяко насилие им се вижда оправдано и целесъобразно. Те са продукт на олигархията, която ги е наела под аренда!

Техните кандидати за кметове, на които партийните ръководства им наредиха листите и ако станат кметове пак те ще им наредят и управленския екип, напират да обърнат Русе към „Дунава“ или обратното и да обърнат всичко това към гражданите на Русе. Ние гражданите питаме: Защо кандидата за кмет на ГЕРБ, които днес е много критичен, за 4 години не отправи поне една забележка към управленския екип на кмета Пламен Стоилов?! Защо кандидата на БСП, който призовава за пълна и енергична мобилизация срещу корупцията не прояви тази си енергичност когато беше общински съветник?! Какво направи в борбата срещу корупцията кандидата на патриотите?! Освен теоретични разработки, кандидата на СДС има ли други реални постижения в тази борба?!

Програмите за управление на Община Русе се изработват по закон за няколко години и могат само текущо да се допълват. Те в голямата си част са добри намерения и лошо изпълнение. Плащаме за мерцедес S класа, а получаваме за многото пари колело втора употреба!

Ако бъда избран за кмет или за общински съветник ще подобря това изпълнение. Ще осигуря пълна прозрачност за гражданите и контролните органи.

Тъй като общоприето е мнението, че най-много се лъже по време на лов и на избори, аз няма да обещавам като другите кандидати чудеса. Ще правя това което съм правил и до сега – да бъда очите и ушите на гражданите на Русе и заедно да се справим с всички проблеми! За 4 години, като гражданин, съм направил 52 изказвания на 34 заседания на Общински съвет – Русе по различни злободневни теми. За грубите нарушения съм сезирал 6 пъти Специализираната прокуратура и има образувани досъдебни производства."

Мариан Димитров

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Едно не разбрах - защо ме изхвърлиха от тролея? Стоях си кротко, на никого не пречих и весело си скърцах със стиропор по стъклото.

Харесай Дунавмост във Фейсбук