“Лудогорец” остава в Разград

0
До окончателното решение на общинския съвет от тима обявиха, че продължават да домакинстват на „Лудогорец Арена“ в Разград
До окончателното решение на общинския съвет от тима обявиха, че продължават да домакинстват на „Лудогорец Арена“ в Разград Видео: БНТ

Вчерашният ден на протести, закани и дебати за съдбата на шампиона „Лудогорец“ в Разград проследиха кореспондентите на БНТ за “Денят започва”.

Хората в Разград са категорични, че нищо от години не ги е обединявало и радвало така, както „Лудогорец“.  А 0,5 процента от концесията, които общината иска, няма да вдигнат стандарта на живот, нито ще оправят улиците, но със сигурност ще отнемат единствената им гордост и най-съществения приход в местната икономика.

Хората са категорични, че ако орлите започнат да домакинстват на чужд терен, кметът трябва да напусне поста си.

Феновете от всички възрасти останаха пред сградата на общината часове наред, за да чуят решението на местния парламент, който след дълго и разгорещено дебатиране, отложи окончателното си решение за след месец. А от ръководството на тима обявиха, че концесията ще стане факт, когато договорът бъде преработен.

„Докладната записка на кмета не е издържана и тя ще създаде изключително много конфликти в бъдеще в следващите 35 години, ако концесията бъде реализирана. Когато тя бъде преработена във вид, който удовлетворява и двете страни, да бъде с ясно параметри, да бъде изчистена, тогава ние ще кандидатстваме за концесията на “Лудогорец”, заяви Ангел Петричев – изпълнителен директор ФК „Лудогорец“.

От своя страна кметът на Разград д-р Валентин Василев определи решението на съветниците като изключително първично и емоционално.

„Според мен това, което случи, беше взето едно импулсивно решение под формата на много силни емоции. Искрено ви казвам, че аз съм притеснен от това, което ще последва. Не мога да гадая какъв ще бъде крайният резултат. Само задавам въпроса, ако на база това, че са махнати някои клаузи от договора, министерствата не съгласуват?“, коментира д-р Валентин Василев – кмет на Разград.

А засега до окончателното решение на общинския съвет от тима обявиха, че продължават да домакинстват на „Лудогорец Арена“ в Разград.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари