Фенове на „Дунав”: Ще разпилеем тези селяни от Разград!

2
Люти закани заваляха след като русенци бяха пребити в Разград
Люти закани заваляха след като русенци бяха пребити в Разград Снимка: Даниела Кьосева

Люти закани на фенове на „Дунав” изпълват от неделя насам социалните мрежи.

Ще разпилеем тези селяни от Разград, само да ни дойдат в Русе”, канят се запалянковците на „драконите”. Скандалът между Русе и Делиормана тръгна в неделя следобед, алармира 24 часа.

Тогава група фенове на „Дунав”, някои облечени с фланелките на русенския тим, бяха нападнати от банда от петнадесетина младежи, петима от които с маски и бухалки и размазани от бой в центъра на Разград. Нападателите крещели на русенци, че акцията е заради запалените от ултраси на „Дунав” шалчета на „Лудогорец” по време на дербито в Разград, завършило 2:2. Лудогорци нападнали седящите спокойно фенове на „Дунав”, накъсали фланелката на единия, взели шалчетата от другите. Според русенци, пътували за поредното „домакинство” на „Дунав” на „Лудогорец Арена”, нападателите са били хлапета на около 18 години, но се движили на организирани групички. „Голям бой ги чака тези в Русе, ще ни дойдат на Градския стадион”, канят се феновете на „Дунав”.

Първият мач от шестицата среща отново двата отбора в Разград, което ще доведе до рискове от нови стълкнвения. След дербито, завършило 2:2, от „Лудогорец” обвиниха дунавски ултраси, че са палели шалчета на разградския тим и то на новата трибуна „Моци”. Затова, на „домакинството” със „Славия”, в този сектор не бяха допуснати русенски фенове.

Ръководството на „Дунав” дори се извини на колегите си от Разград, заради инцидента. Феновете на русенския тим сега с нетърпение очакват реакцията за инцидента на президента д-р Симеон Симеонов и дали полицията в Разград ще открие биячите. До края на сезона предстоят поне още две срещи между двата отбора, разделени от едва 66 км.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари