Лиляна Павлова: Магистрала "Струма" трябва да стане национална кауза

0
Доизграждането на автомагистрала "Струма" през Кресненското дефиле трябва да стане аполитична национална кауза
Доизграждането на автомагистрала "Струма" през Кресненското дефиле трябва да стане аполитична национална кауза Видео: БГНЕС

Доизграждането на автомагистрала "Струма" през Кресненското дефиле трябва да стане аполитична национална кауза, каза в Благоевград министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова, предаде  БГНЕС.

Павлова участва в пресконференция за представяне и обществено обсъждане на резултатите от проведените регионално и национално изследване на нагласите и очакванията на обществото по отношение на доизграждането на инфраструктурата на страната, в частност строителството на Лот 3.2 на магистралаСтрума" в участъка през Кресненското дефиле, предвиден за финансиране със средства по ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г. За участие бяха поканени и представители на всички заинтересованите страни, в т.ч. регионални власти, НПО сектор, медии, представители на строителния сектор и др.

Фаворит на изследването, проведено на национално и регионално ниво стана вариантът, който е предпочитан от АПИ и МРРБ. Той предвижда изграждането на нов път с две еднопосочни платна, и който ще минава източно от сега съществуващия ГП Е-79 през Кресненското дефиле. Новият път, който ще бъде с 650 метра денивелация над стария, ще се използва за движение от Кресна към Симитли. За движещите се от Симитли към Кресна ще бъде използван сега съществуващият път, който ще бъде ремонтиран основно.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари