Лиляна Павлова: Това може да бъде фатално за магистрала „Струма“

0
С крайно учудване разбирам, че процедурата за тунела „Железница” е прекратена
С крайно учудване разбирам, че процедурата за тунела „Железница” е прекратена Снимка: БГНЕС / Архив

Процедурата за тунела „Железница” е прекратена, това може да бъде фатално за изграждането на АМ „Струма“.

Това написа преди минути в личния си профил във Фейсбук Лиляна Павлова, бивш министър на регионалното развитие и благоустройството.

Ето го пълния текст от изказването на Лиляна Павлова:

С крайно учудване разбирам, че процедурата за тунела „Железница”, като част от лот 3.1. на АМ „Струма” е прекратена. Несериозно и будещи недоумение звучат мотивите на ръководството на АПИ за прекратяване на изключително важния търг за ключовия приоритет обект, финансиран със средства от ЕК.

Осъзнава ли ръководството на АПИ и служебният министър на регионалното развитие и благоустройството сериозността от прекратяване на процедура на стойност 250 млн. лв. и рискът от голямо закъснение за изграждането на автомагистралата? Осъзнава ли ръководството на АПИ и служебният министър на регионалното развитие и благоустройството, че това решение може да бъде фатално за окончателно изграждане на „Струма” и България да се наложи да загуби стотици милиони от Европа?

Каква е причината за коренно сменената позиция на служебния министър Спас Попниколов, който беше разпоредил в края на февруари да има избран изпълнител на 31 март 2017 г. Липсва ли наистина документация по обществената поръчка, както това е посочено в самото решение за прекратяване? Означава ли това, че ръководството на АПИ не е създало необходимата организация за съхранение и опазване на документацията по търга?

Има ли връзка тази липса на документация с промяната в състава на оценителната комисия предвид, че самият служебен министър преди да стане министър беше външен експерт в нея? Дължи ли се това на смяната му с друг външен експерт и кой е той? Кой го предложи, по какъв начин е станала смяната, притежава ли това лице необходимата професионална експертиза да бъде член на оценителната комисия? Стефан Гайтанджиев ли е външният експерт и бил ли е част от ръководството на АПИ заедно с Пирин Пенчев по време на тройната коалиция, на която ЕК спря всички пари?

Не е ли това отново и Все въпроси, на които служебният министър Спас Попниколов и настоящето ръководство на АПИ дължат бърз и смислен отговор! Това ще бъдат и първите ми парламентарни въпроси към служебния министър Спас Попниколов в първия ми работен ден като народен представител в 44-то Народно събрание!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари